Maliye'de yılbaşı alarmı

Güncelleme Tarihi:

Maliyede yılbaşı alarmı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, yılbaşı nedeniyle hareketlenen piyasalarda vergi denetimini artırıyor. İstanbul Defterdarı Akif Hamzaçebi, vergi denetiminin gündüz saatlerinde alışverişin yoğun olduğu merkez ve bölgelerde, akşam saatlerinde ise eğlence yerlerinde yapılacağını bildirdi.

MALİYE Bakanlığı, yılbaşı tatili nedeniyle vergi kayıp ve kaçağına karşı vergi denetimlerini yoğunlaştırdı. İstanbul Defterdarı Akif Hamzaçebi, vergi denetiminin gündüz saatlerinde alışverişin yoğun olduğu merkez ve bölgelerde, akşam saatlerinde ise eğlence yerlerinde yapılacağını bildirdi. Akif Hamzaçebi, gece denetimlerinin bu akşam başlayacağını ve eğlence yerlerinin kapanış saatine kadar aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

İstanbul Defterdarı Hamzaçebi, ayrıca Anadolu Yakası'nda 30, Avrupa Yakası'nda 30, Boğaziçi Yakası'nda ise 52 adet işyeri olmak üzere toplam 112 adet hizmet işletmesinde (restoran, bar, gece kulübü) hasılat tespiti yapılacağını söyledi.

Maliye elemanları, yaygın ve yoğun vergi denetimi amacıyla restoran, bar, gece kulübü gibi hizmet işletmelerinde yapılacak denetimlerde vergi elemanları fiilen bulunacak ve hasılatı tespit edecekler. Fatura, fiş düzenlenip düzenlenmediği gibi hususları da denetleyecekler. İstanbul Defterdarlığı, vatandaşların şikâyetlerini de saat 01.00'e kadar Alo Maliye 189 numaralı telefondan dinleyecek.

ÜNLÜLERE GÖZALTI

Bu arada, Sibel Can ve Hande Ataizi'nden sonra diğer birçok sanatçının da vergi kıskacında olduğu belirtiliyor. Özellikle İstanbul'da oluşturulan özel araştırma biriminin birçok ünlü ismin vergi kaçırdığını belirlediği ve buna ilişkin raporları kaleme aldığı ifade ediliyor.

Bu çerçevede Harika Avcı için de araştırma yapan İstanbul Defterdarlığı, geçtiğimiz günlerde, Avcı'nın hesaplarının merkezden incelenmesini istedi. Ankara'dan İstanbul'a Harika Avcı'nın hesaplarının incelenmesi için merkezi denetim elemanı gönderileceği öğrenildi. Merkezi denetim elemanları, Ankara dışına genellikle büyük boyutlu vergi incelemeleri ya da servet karşılaştırması için gidiyor.

YILBAŞI TİMLERİ

Öte yandan başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Bursa gibi büyük kentlerde yılbaşı gecesi programlara çıkan sanatçılar da yakın takibe alınıyor. Bu amaçla yılbaşı timleri oluşturulurken, denetim elemanlarının sanatçıların yılbaşı programlarında aldıkları ücretlere ilişkin tespit yapacaklar, aynı şekilde eğlence yerlerinde hasılat belirlemesinde bulunacaklar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!