Malik Fathi: Hem Türk hem de Alman olmaktan gururluyum

Güncelleme Tarihi:

Malik Fathi: Hem Türk hem de Alman olmaktan gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2007 15:28

Almanya Birinci Lig'i (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Malik Fathi, hem Türk, hem de Alman olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Babası Türk olan Malik, takımın diğer 2 yabancı oyuncusu olan Sofian Chached ve Kevin-Prince Boateng ile birlikte Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, “Yarı yarıya olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Kendilerini ülkelerinin elçileri olarak görüp görmedikleri şeklindeki bir soruya karşılık da Malik, “Her halükarda. Bence bizler hoşgörünün elçileriyiz” şeklinde cevap verdi.

Buna rağmen bir yabancı olarak Almanya'da yaşamanın zorlukları olduğunu da ifade eden Malik, bir gece disko çıkışında yabancı arkadaşlarıyla “dazlakların” bıçaklı saldırısına uğradığını ve kaçtığını söyledi.

Malik ayrıca, ailesinin kendisinden para alma konusunda rahatsız olduğunu, bunu anlayışla karşıladığını, ancak kendisinin ailesine maddi yardım yapma imkanı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Alış verişi sevmediğini, ancak hızlı otomobilleri sevdiğini, bu nedenle kendisine Mustang marka bir otomobil satın aldığını ifade eden Malik, lüks hayat anlayışının kendisi için, istediği arkadaşlarını bir yerlere davet edebilmek olduğunu kaydetti.

Kızların kendilerine hayranlık duyup duymadığı şeklindeki bir soruya karşılık da Malik, “Tabii ki bir futbolcu olarak kızlardan ilgi görüyorsun, ancak uzun vadede bunun da sana bir faydası yok. O zaman sadece insanın kendisi önemli” şeklinde cevap verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!