Malatya'da rafting şöleni

Güncelleme Tarihi:

Malatyada rafting şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 11:40

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek rafting turnuvasına çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, aktivitenin turizm alanında gelişen ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Ev sahipliğini yapacakları rafting turnuvasının her yıl yerli ve yabancı çok sayıda kişinin geldiği Darende'yi cazibe merkezine dönüştürme yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayan Aktaş, “Tarihi, kültürel, manevi değerleri ve sahip olduğu doğal güzelliklerle ülkemizin önemli merkezlerinden biri olan Darende, su sporları ve sportif aktivitelerle de her kesimden insana kucağını açmakta, misafirperverliğini göstermektedir” dedi.

Rafting turnuvasının yapılacağı Tohma Kanyonu'nun kısmen turizme kazandırıldığını ifade eden Kaymakam Aktaş, şöyle konuştu:
“Sayın Valimiz Ulvi Saran'ın destekleri ile Darende'de yapılan raftingi daha da geliştirerek bu spora ilgi duyan insanları ilçemize çekmeyi arzuluyoruz. Darende, sahip olduğu değerlerle yediden yetmişe her kesimden insanın ilgisini çekebilecek, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu açık hava müzesini andıran, rafting gibi su sporlarının da yapılmasıyla özellikle gençlerin gelmeyi arzu ettiği bir turizm cennetidir.”

Darende Doğa Sporları ve Rafting Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş de yarın başlayacak turnuvaya Rize, Artvin, Erzincan, Erzurum, Van, Trabzon ve Malatya'dan çok sayıda takımın katılmasını beklediklerini bildirdi.
Darende'den yarışmalara 4 takımla katılacaklarını dile getiren Ateş, Tohma Kanyonu'nun rafting sporunu ilk defa yapacaklar için uygun bir parkur olduğunu, doğal güzelliklerin yer aldığı kanyondan botla geçiş yapanların unutulmaz anlar yaşadığını belirtti.

Ateş, Darende'ye gelenlerin bölgede rafting sporunun yapıldığını görünce önce şaşırdıklarını ardından, adrenalin dolu bir parkurda suyla adeta dans etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Su sporlarının yapılabildiği yarı olimpik özelliklere sahip “Kudret havuzu”nun da ilçede bulunmasının önemli bir değer olduğuna işaret eden Ateş, “Hulusi Efendi Vakfı tarafından doğal kaynakla beslenen kaya membalı 'Kudret havuzu' yenilenerek spor severler ve ilçeye gelen turistlerin kullanımına sunuldu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!