Mahmutbey eylülden önce çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Mahmutbey eylülden önce çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 21:51

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Mahmutbey kavşağındaki trafik sorunun eylül ayından önce çözüleceğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni’ için Kars’a giden Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte gazetecilerin ulaştırma projeleri ile ilgili sorularını yanıtladı. İstanbul’da Mahmutbey gişeler kavşağında yaşanan trafik sorununu çözmek için D-20 otoyolundaki inşaatın devam ettiğini belirten Arslan, “14 yıldır Ankara’da yaşıyorum ama sürekli iş için İstanbul’dayım. Hatta eşim ‘bu kadar çok İstanbul’da olacaktın niye Ankara’ya taşındık’ diye espri yapıyor. Oradaki sıkışıklığın net farkındayım. Yeni köprüler kendi trafiğini yaratıyor. Üçüncü köprüyle de Mahmutbey kavşağına ilave bir yük geldi. Ayrıca, o tarafta çok fazla konut yapıldı. Gelir düzeyi yüksek insanlar taşındığı için otomobil sayısı da arttı. Serbest geçiş sistemi trafiği yüzde 30 azaltsa da sorun çözülmedi. D-20’deki inşaat bitince çok daha fazla rahatlayacak. Ağustos ayı sonu, Eylül başında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SLOT YETİŞTİREMİYORUZ

Dünyanın büyük havayolları şirketlerinin İstanbul uçuşlarına son verdiği iddialarının doğru olmadığını da kaydeden Arslan, tersine slot yetiştiremediklerini söyledi. Günlük uçuş sayısının 1500-1600 civarında olduğunu anlatan Arslan, THY’nin gerçekleştirdiği büyümenin ve rekabetin bazı şirketlerin İstanbul uçuşlarını bitirmesini zorunlu hale getirdiğini de sözlerine ekledi. 3. havalimanına isim olarak ‘Recep Tayyip Erdoğan’ da dahil bir çok öneri olduğunu ifade eden Arslan, “Madem Atatürk havaalanı kapanıyor, neden 3. Havalimanı Atatürk ismiyle devam edilmiyor” sorusuna da “Edilmeyecek diye bir karar yok. Bir çok isim önerisi var. O gün geldiğinde mutabık kalınan bir isimde karar kılınacak” dedi.

Mahmutbey eylülden önce çözülecek
Hürriyet yazarları Deniz Zeyrek ve Vahap Munyar, Kars’ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya geldi.

BAKMADAN GEÇME!