Mahalle düğününe polis denetimi

Güncelleme Tarihi:

Mahalle düğününe polis denetimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 00:01

MAHALLE düğünü ve asker uğurlama için yeni düzenleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, havai fişek ve maytaba da “dini ve milli bayram” rötuşu yaptı.

Haberin Devamı

Yeni düzenlemenin sokak düğünleri ve asker uğurlama gibi törenlerdeki gürültülerin yasak kapsamından çıkarıldığı şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni düzenlemeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Düzenlemeyle özellikle mahalle aralarında yapılan düğünler ile asker uğurlamalarının merkezden denetimi yerine Kabahatler Kanunu kapsamında mahallinde ve kısa sürede gereğinin zabıta veya polis tarafından yapılmasına olanak sağlanmıştır.

4 Haziran 2010 tarihli yönetmelikte havaalanlarına inen uçakların gürültü tazminatı belirleme esasları zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın uhtesinde idi. Ayrıca, havaalanlarımıza inen uçakların sertifikalı olması nedeniyle bu madde uygulanamayan bir madde olmuş, bu nedenle bu konu yönetmelikten çıkarılarak tamamen ilgili bakanlığa bırakılmıştır. İnsanların uyku zaman dilimlerinde rahatsız olmaması için, çok hassas kullanımların bulunduğu (konut, hastane ve okullar gibi) alanlarda konser, gösteri, miting, festival gibi açık hava faaliyetleri 24 ile 07 saatleri arasında yapılması yasaklanmıştır. Bu alanlarda maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, tamamen yasaklanmıştır. Ancak, halkın birlikte kutladığı ve birlik olduğu dini ve milli bayramlar, yerel milli günler ve il genelinde yapılan festival gibi büyük kutlamalar kapsam dışı bırakılmıştır. İllerimizin gürültü haritaları ve eylem planlarının hazırlanmasına yönelik bakanlığımız ve belediyelerimizin çalışmaları dikkate alınarak uygulama takvimi yeniden belirlenmiştir. Aralık 2015 tarihi itibari ile 23 ilimizin şehirleşmiş alanları için gürültü haritaları hazırlanmış olacaktır.”

Haberin Devamı

Gürültünün etkileriyle baş etmeye yönelik “eylem planlarının” hazırlanması için de 31 Aralık 2017’ye kadar süre verildi. Bakanlık, bu zorunluluk için daha önce 18 Temmuz 2014 tarihini belirlemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!