Madalyalar verilmeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Madalyalar verilmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 18:25

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda kuzey kombine 10 kilometre normal tepe bireysel mücadelesinde Alman Eric Frenzel, sürat pateni erkekler 1000 metrede Hollandalı Stefan Groothuis altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda, RusSki Gorki Kayakla Atlama Merkezi'nde gerçekleştirilen, kayaklı koşu ve kayakla yüksek atlamanın yer aldığı kuzey kombine yarışına 45 sporcu katıldı. Kayakla yüksek atlamada 131,5 puan alan, kayaklı koşuyu da 23.50.2'lik sürede tamamlayan Alman sporcu altın madalyanın sahibi oldu. Vancouver 2010'da 4x5 kilometre takım yarışında bronz madalyası bulunan Alman sporcu, ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı.

Frenzel'in ardından ikinci olan Japon Akito Watabe gümüş, üçüncü olan Norveçli Magnus Krog da bronz madalyanın sahibi oldu.

Sürat pateni

Sürat pateni erkekler 1000 metre finalinde Hollandalı Stefan Groothuis altın madalya kazandı.

Adler Arena'da gerçekleştirilen ve 40 sporcunun katıldığı final mücadelesinde 1.08.39'luk süreyle yarışan Hollandalı sporcu şampiyon oldu. Sporcuların ikişerli yarıştığı mücadelede Alman Nico Ihle ile 16. sırada yarışa giren ve en iyi süreyi yapan Hollandalı, kış oyunları kariyerinde ilk şampiyonluğunu elde etti.

Groothuis'in ardından Kanadalı Deny Morrison 1.08.43'lük derecesiyle gümüş, Hollandalı Michel Mulder de 1.08.74'lük derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Buz hokeyi

Kadınlar buz hokeyi elemeleri A Grubu'nda yapılan maçlarda Finlandiya, İsviçre'yi 4-3, Kanada da ABD'yi 3-2 yendi.

Alınan bu sonuçlarla, A Grubu'nu Kanada 9 puanla lider ABD de 6 puanla ikinci sırada tamamlayarak, yarı finale yükseldi. Kanada ve ABD, B Grubu'ndan gelecek iki takımla eşleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!