Maçta çıkan kavgaya 2 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Maçta çıkan kavgaya 2 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 11:07

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Çehov kentindeki buz hokeyi maçında çıkan kavgayı polisler güçlükle bastırırken, kavgaya karışan 19 sporcu hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Rusya'da büyük yankı uyandıran kavgalı karşılaşma, 9 Ocak'ta oynandı. Bir anda birbirlerine giren sporcuların kavgasına güvenlik güçleri müdahalede yetersiz kaldı.

Buz hokeyi ligindeki Vityaz ile Omsk Avangard takımları arasındaki maçın henüz 3 dakika 27. saniyesinde, kavga başladı. Bir anda pisti savaş meydanına çeviren kavgada tüm sporcular ve idareciler birbirine girdi. Bazı sporcuların travma geçirdiği kavganın süresinin uzunluğu nedeniyle, hakemler toplam 691 dakika ceza verdi. 19 oyuncu kırmızı kart gördü. Bu durumda, normalde 20'şer dakikalık üç devre halinde oynanan maça devam etmeye hiçbir sporcunun hakkı kalmadı ve maç 3.5 dakika ile bitti.

Vityaz takımı 5-0 hükmen mağlup ilan edilirken, kulübe 6 milyon Ruble (200 bin Dolar) para cezası kesildi. Vityaz'ın ligden ihracı da gündeme gelirken, 691 dakikalık ceza Rusya'da yeni rekor oldu. Daha önceki rekor ceza 397 dakikaydı.

Olaylı karşılaşmanın ardından kavga eden sporculara 2'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması olaya farklı boyut getirdi. Suçlanan kulüp yöneticileri, benzer kavganın geçen yıllarda Philadelphia'da meydana geldiği halde ceza davası açılmadığını anlatırken, savcıların kavgacı sporcuları, "kamuoyu önünde serserilik yapmak" olarak değerlendirildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!