Lucescu gürledi

Güncelleme Tarihi:

Lucescu gürledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

G.Saray Teknik Direktörü herkesi eleştirdi

HAKEMLERE...

Sahaya çıkan hakemler yanlıydı. En çok yardımcı hakemler G.Saray'ın düşmanı oldu. Başımıza ne geldiyse hakemlerden geldi.

YÖNETİME...

Ödemeler bizden önceki zamanda yapıldığı için borç artmaya başladı. Finansman desteği şart. Yönetim mali sorunu bir an önce halletmeli.

MEDYAYA...

Bütün medya değişim istedi. Bunlardan benim futbolcularım da etkilendi. Bizleri eleştirdiler. Medya başka takımı istiyordu. O da olacak.

Hayret ettik. Günlerden çarşambaydı. G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu niye basın toplantısı yapıyordu. Herkesin kafasında ‘‘Acaba istifamı edecek’’ düşüncesi vardı. Ancak Rumen hoca dertliydi. Teknik patron 32 haftalık değerlendirmeyi yaparken, hakemleri suçladı. Sahaya çıkan hakemlerin yanlı olduğunu iddia eden Lucescu, yardımcı hakemlerin G.Saray'ın düşmanı olduğunu söyledi. Rumen çalıştırıcı, yeni sezonda hakem camiasının aynı hataları yapmayacağını ümit ettiğini ve daha iyi olacaklarını da ifade etti.

ADALETSİZLİK

Ankaragücü maçına da değinen Lucescu şöyle konuştu: ‘‘Okan ikinci sarıyı haksız gördü. İki oyuncu da topa girmişti. İki üç dakika düşünen hakem 'zırt' dedi, düdüğü çaldı. On kişi kalınca da oyundan düştük. Ya Popescu'ya yapılanlara ne denmeli?.. Rakip oyuncu arkadan girdi. Hakemin kart göstermesi gerekirdi, göstermedi. Çünkü ikinci kartı görürse, oyun dışı kalacaktı. Başımıza ne geldiyse hep hakemlerden geldi. Atılan goller verilmedi, penaltılar sayılmadı, sayılmayan goller hep bize oldu. Bu resmen adaletsizliktir.

SONUCU ÇALDILAR

Biz büyük işler yaptık. Avrupa'nın bir çok takımını dize getirdik. Kıskandılar. G.Saray'ı bizden önce bu duruma getirenleri kutlamak gerekir. Bir daha Türkiye'nin bu sonuçları görmesi çok zor. Meyve veriyorduk, bizi taşlamaya başladılar. Dallarımızı budadılar. Ligde çektiğimizi hiçbir yerde çekmedim. Bir de F.Bahçe maçı var. 43 faulle zaferi kutladılar. Hagi gole giderken, iki kez ofsayt gerekçesi ile kesildi. Bu sonucu çalmak oldu.’’

TIKANDILAR

Rumen teknik adam mali konulara da değindi ve şunları söyledi: ‘‘Finansman desteği şart. Ödemeler bizden önceki zamanda yapıldığı için borç artmaya başladı. Borç artamaya başlayınca da tıkanıp kaldık. Para sorunu yaşanmaya başlandı. G.Saray'a söz verenler, sözlerini tutmayıp, geri çekildiler. İçerideki yöneticiler fazla özveride bulundu. Alkışlar onlara. Ancak yönetim mali sorunu bir an önce halletmeli.’’

BEN DE HATALIYIM

G.Saray Teknik Direktörü, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Medya değişim istedi. Bunlardan futbolcur da etkilendi. Bizleri eleştirdiler. Medya başka takımı istiyordu. O da olacak.’’ Mircea Lucescu, ‘‘Takımın aldığı sonuçlarından ben de sorumluyum. Sahada futbolcularım oynamazsa sorumluluk onlarındır. Ben de hata yaptım. Ama bu hatalardan dönmeyi de öğrendim. Yeni bir takım almıştım’’ diye konuştu.

SAHİP ÇIKTI

Emre ve Okan'a sahip çıkan G.Saray Teknik Direktörü, şunları söyledi: ‘‘Gereksiz saldırılarda bulunuyorlar. Demokrasilerde seçme hakkı vardır. Emre ve Okan seçimlerini yaptı. Onların ve diğerlerinin yanındayım. Gitmelerini istiyorum. Ordada başarılı olacak ve kendilerinden çok iyi şeylerle bahsettireceklerdir.’’ Lucescu, takımdan ayrılıp ayrılmama konusunda ise şöyle konuştu: ‘‘Önümde 2 maç var. G.Antep ve Trabzonspor maçları sonrası kararımı vereceğim.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!