"Londra olimpiyatlarında da kürsüye çıkacağım"

Güncelleme Tarihi:

Londra olimpiyatlarında da kürsüye çıkacağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 11:26

Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Diyarbakırlı görme engelli Mehmet Nesim Öner, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda da madalya kazanmak istiyor.

Geçen ay Hollanda'nın Stadskanaal kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda, katıldığı 800 metrede 1 dakika 57 saniyelik dereceyle bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösteren Mehmet Nesim Öner, ağustos ayında yapılacak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda atletizm branşında Türkiye'yi temsil edecek.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün Şilbe Tesisleri'nde Antrenörü Muhyettin Gökçe nezaretinde 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlanan Öner, 8 yıl önce Kulp ilçesinde yerde bulup kurcaladığı mayının patlaması sonucu engelli kaldığını ardından ilçede görme engelliler okulu bulunmadığı için Diyarbakır'a yerleştiklerini söyledi.

İlk dönemde amatörce başladığı koşuyu yaklaşık 2 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin yönlendirmesiyle Antrenör Muhyettin Gökçe gözetiminde yapmaya başladığını bildiren Öner, bu spor sayesinde hayata tutunduğunu kaydetti.

Öner, babasının işsiz olması dolayısıyla geçim sıkıntısı yaşadığını ve aldığı engelli maaşıyla 6 kişilik ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu yıl belirlediğim 2 hedeften ilkini yaklaşık 10 gün önce Hollanda'da yapılan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak gerçekleştirdim. İkinci hedefim olan ağustos ayında İngiltere'de yapılacak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya kazanmaktır. İkinci hedefimi gerçekleştirmek için çok iyi çalışıyorum. Hollanda'da 800 metreyi 1 dakika 57 saniyede koşarak iyi bir derece yaptım. 800 metreyi normal bir sporcunun koşabileceği zamanın altında koştum. İnşallah olimpiyatlarda da kürsüye çıkacağım. Profesyonel olarak 2 yıllık sporcuyum. 2 yıllık sporcu olduğum için ancak bunu yapabildim. Avrupa'da dereceye gireceğimizi söylüyordum. Bunu başardık. Olimpiyat için düzenlenecek kamp çalışmalarında iyi çalışarak madalya almak istiyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Spor malzemelerimi Bağlar Belediyesi'nin verdiği destekle aldım.”

Hedef 1.52'de koşmak

Antrenörü Muhyettin Gökçe ise Mehmet Nesim Öner'i yaklaşık 2 yıldır çalıştırdığını ve geçen zamanda sürekli gelişme gösterdiğini söyledi.

Öner'in geçen yıl nisan ayında Antalya'da yapılan 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunlarında 800 metreyi 2 dakikada, 3 ay sonra Almanya'da yapılan Uluslararası Engelliler Atletizm Şampiyonasında aynı mesafeyi 1 dakika 59 saniyede koştuğunu anlatan Gökçe, “10 gün önce Hollanda'da yapılan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 800 metreyi 1 dakika 57 saniyede koştu. Kısıtlı imkanlarda hazırlanmıştı ve iyi kamp yapmamıştı. Buna rağmen kısa sürede büyük başarı gösterdi ve çok iyi bir derece aldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle zorlanıyor. Belediyenin katkısı sayesinde morali düzeldi. Öner'in 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda 800 metreyi 1 dakika 52 saniyede koşacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

2004 yılında hayvan otlatırken yerde bulup kurcaladığı mayının patlaması sonucu sol gözünü tamamen, sağ gözündeki görme yetisini de büyük oranda yitiren, aynı zamanda kolunu ve parmaklarını kaybederek B3 (Az gören) derecesinde görme ve bedensel engelli kalan Mehmet Nesim Öner, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda atletizm branşında Türkiye'yi temsil edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!