Loca mı, babasının çiftliği mi

Güncelleme Tarihi:

Loca mı, babasının çiftliği mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Siyah beyazlı yönetime ait locanın eski yönetici Kenan Öner’in oğlu Hakan Öner tarafından kiralanması skandala yol açtı. Yönetim loca yetkisini aldığı kararla 3 kişilik komisyona devretti.

BEŞİKTAŞ dün “loca skandalı”yla sarsıldı. Vatan Gazetesi’nin haberine göre, siyah beyazlı kulübün eski yöneticisi Kenan Öner’in oğlu Hakan Öner, Beşiktaş yönetimine ait locayı, iki kişiyle 10 bin dolar karşılığı ortak aldı. Hakan Öner bu para karşılığı iki ismi geçtiğimiz sezonun ocak ayına kadar (sezonun ilk yarısının sonuna kadar) locada ağırladı. Ancak babası Kenan Öner’in yönetimden ayrılmasından sonra locaya davet yetkisi de elinden alınınca, 10 bin doların yarısı olan 5 bin doları iki isme iade etti. Beşiktaş Kulübü bu iddilarla ilgili hemen soruşturma başlattı. Soruşturma siyah beyazlı kulüpte bir başka gerçeği de ortaya çıkardı. Gelin şimdi o gerçeği ve iddiaları irdeleyelim...

TALEPLER DAVETİYELERLE KARŞILANIYOR

Her kulüp gibi Beşiktaş’ta da İnönü Stadı’ndaki karşılaşmalar için yasaların izin verdiği ölçüde maç davetiyeleri bulunuyordu. Bu davetiyelerin sayısı maça olan talebe göre 300’e kadar yükseliyordu. Kulüplerin davetiye bulundurmalarının nedeni de çok basitti. Devlet erkanından ya da yurt dışındaki kulüp ya da kurumlardan gelen talepler bu tür davetiyelerle karşılanıyordu.

YÖNETİMİN LOCASININ KARTI YOK

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu’na ait İnönü Stadı’nda bir adet 10 kişilik loca var. Bu locaya genellikle yöneticiler, kulüp misafirleri, sakat ya da cezalı futbolcular alınıyor. Loca yönetime ait olduğu için kulüp diğer localar için bastırdığı kartları bu loca için bastırmadı. Bastırmadı, çünkü locaya girecek isimler kulüpte bulunan davetiyelerle stada ve locaya giriyordu.

BABASINDAN ALDI, DAĞITTI

İşte Kenan Öner’in önemi burada ortaya çıktı. Yönetim Kurulu, İnönü Stadı için basılan ve dağıtılacak olan davetiyeler ve yönetim locası için Kenan Öner’i görevlendirmişti. Öner, locaya ya da tribüne girecek misafirlere bu davetiyeleri dağıtıyordu. Tek yetkili kendisiydi. İddiaya göre Öner’in oğlu Hakan Öner her hafta babasından bu davetiyelerden bir kısmını alıyor ve İnönü’de oynanan karşılaşmalar öncesi dağıtıyordu.

Kenan Öner: Hesap soracağım

BEŞİKTAŞ’ın eski yöneticisi Kenan Öner, loca skandalı haberiyle ilgili, “Adalet önünde hesap soracağım. Oğlum evlenirken bu tür haberler istiyorlar. Çok sinirliyim. O dönemde beraber çalıştığım arkadaşlarıma sorsunlar. Benim üstümden kulübü yıpratmak istiyorlar. Bu haber yalan” dedi.

Mete Düren: Durumu araştıracağız

BEŞİKTAŞ Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren loca skandalıyla ilgili ilgili bilgilerinin olmadığını belirtti. Düren, “Bizler de durumu medyadan öğrendik. Önceki yönetimde gerçekleşmiş bir olay. Gerekli görüşmeleri yapacağız ve durumu araştıracağız. Gereken açıklamayı sonra yaparız” diye konuştu.

Davetiye komisyonu

İKİ kişinin 10 bin dolar karşılığı Beşiktaş Yönetimi’nin locasına ortak olduğu iddiaları bununla da sınırlı değil. Bu tür “ortaklıklar”ın başka isimlerle de gerçekleştiği söylentileri oldukça yaygın. Bu gerçekler üzerine harekete geçen siyah beyazlı yönetim, loca ve davetiye skandalından sonra bir karar aldı. Eskiden tek başına Kenan Öner’in elinde bulunan yetki artık 3 kişilik bir komisyona devredildi. Böylece hem loca ve davetiyelerin kontrolü sağlanacak, hem de bu tür skandallara meydan verilmeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!