Liverpool'un sahibi inanılmaz teklifi reddetti!

Güncelleme Tarihi:

Liverpoolun sahibi inanılmaz teklifi reddetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 14:41

Mart ayından bu yana Liverpool'u satın almak isteyen Çin yatırım şirketi SinoFortone'un 3 milyar TL'ye ulaşan teklifi, Fenway Sports Group tarafından reddedildi.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig’in en köklü kulüplerinden bir olan Liverpool, Çinlilerin yakın takibinde... Çin yatırım şirketi SinoFortone’un Mart ayından bu yana yaptığı tekliflerde son olarak 700 milyon sterline yani yaklaşık 3 milyar Türk Lirası’na kadar çıktı. Ancak İngiliz kulübünün sahibi olan Fenway Sports Group, Çinliler'den gelen bu astronomik teklifi de geri çevirdi.

TAKTİK DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDILAR
Liverpool’un altyapı ve antrenman tesislerini yenilemek, Anfield Road Stadı’nın kapasitesini artırmak ve dünya devi kulübün Çin pazarında yer almasını sağlamak gibi projeleri olan SinoFortone’nun, eli yine boş kaldı. Bunun üzerine taktik değiştirme kararı alan Çin şirketinin, kulübün tamamını satın almak yerine, hisselerinin bir bölümünü alma yoluna gideceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Liverpool’u bırakmak istemeyen Fenway Sports Group, yeni teknik direktör Jurgen Klopp ile takımın yükselişe geçeceğine inanıyor. Ancak Liverpool bu sezon da başarılı olamazsa, Fenway Sports Group efsane kulübü elinden çıkarmak zorunda kalabilir.

LIVERPOOL’UN TARİHİ BAŞARILARLA DOLU
Liverpool FC, Merseyside, Liverpool’da kurulmuş İngiltere’nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. Kurulduğu yıl olan 1892’den beri, 5 Avrupa şampiyonluğu, 18 Premier Lig şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etmiştir. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonluğu olan iki takımdan biri ve toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüptür.
Kulübün stadyumu 45.362 kapasiteli Anfield Road stadyumudur. Lakabı ambleminde de olduğu gibi Kırmızı Anka Kuşları’dır ancak Kırmızılar olarak bilinir. Kulübün sloganı “You’ll Never Walk Alone” (asla yalnız yürümeyeceksin), en ateşli olarak bilinen taraftar grubu ise The Kop’tur. (amkspor.sozcu.com.tr)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!