Liste başı

Güncelleme Tarihi:

Liste başı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Oyun algılama, çabukluk... Kimde var biliyor musunuz? Kaleci Taffarel'de. Bu nasıl olur demeyin. Gördüğümü anlatayım. Kalende gol kurtaracaksın, artistlik yapmayacaksın, bir anda oyunu okuyup hücum pası atacaksın. İşte bir kalecinin oyun içinde oyun okuma sanatının püf noktaları bunlar.

Galatasaray haftalardır, hani son zamanların güzel bir şarkısı var ya, ‘‘Haydi güzelim’’ diye mırıldanılıyor, öyle güle oynaya gidiyor. Giderken de alkışlanıyorlar. Sarı kırmızılılar şu anda tüm listelerin başında. Bu tempo, harika bir tempo. Artık futbol deyimiyle, ‘‘İki gün önce oynadım’’, ‘‘Üç gün önce oynadım’’ deyip de ağlayıp sızlamak geride kaldı. G.Saray, bu kanalda da dümdüz yürüyor. Bu, ekip halinde bir zaferin devamıdır.

Düşünce zenginliği

Fatih Akyel boş alanlara kaçıp pozisyon ararken ara sıra da esas oğlan görevini unutuyor. Kaptan Bülent reaksiyonlarda fevkalade. Ümit Davala, ‘‘Hocam beni nerede oynatırsan oynat, ben oynarım. Benim için no problem’’ diyor ve istikrarlı bir grafik çiziyor.

Bir başka oyuncu, sakallı Hagi. Matemde olduğu için gelenekleri nedeniyle sakal bırakan Hagi oyunu okuyup yön veren, süsleyen bir adam.

Sakaryaspor'un yaşam savaşımını bana göre daha çok ligde vermesi gerekiyor. Ama futbolcular G.Saray maçıyla Ali Sami Yen'de vitrine çıktığı için bir başka oynuyor. Başta G.Saray'ın malı olan kaleci Kingston, Taffarel'in yerine en önemli aday. Hüseyin, algılama gücü çok iyi bir futbolcu.

G.Saray'ın oyunu önde götürmesi, ‘‘Hücum, hücum’’ diye saldırması her futbolcunun düşünce zenginliğinden kaynaklanıyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!