Lazaroni: Tüm kupaları istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Lazaroni: Tüm kupaları istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 11:59

Trabzonpor, Sebastiao Lazaroni ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Büyük düşüneceklerini belirten Brezilyalı teknik adam "Her şey hayal etmekle başlar. Çok çalışacağız bunun sözünü verebilirim. Tüm kupaları istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, Lazaroni ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Tüm Trabzonspor camiasına hayırlı olsun. Trabzon'u iyi günlere taşımak için hep beraber yola çıktık. Düşüncelerimizin sezon sonu hayata geçmesini diliyoruz" dedi.

Lazaroni ise Trabzonspor'un yaptığı tekliften onur duyduğunu belirterek, "Trabzonspor gibi büyük kulüpte göreve başlayacak olmaktan mutluyum. İnanıyorum çok iyi işler çıkaracağız. Çok çalışacağız bunun sözünü verebilirim. Tüm kupaları istiyoruz" dedi.

İlk amaçlarının Trabzonspor'da bir aile ortamı oluşturmak olduğunu ifade eden Lazaroni, "Bu aile profesyonelliğin gereklerini yerine getirmeli. Oyuncuların davranışları profesyonelce olmalı. Düşünce ve davranış kalitesi önemli. Büyük düşüneceğiz. Her şey hayal etmekle başlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadroyla ilgili Başkan Nuri Albayrak ile fikir alış verişinde bulunduğunu belirten Lazaroni,  "Bana verilen söz takımın iyi oyuncularının hiçbir yere gönderilmeyeceği. Özellikle yerli oyuncuları bırakmayı düşünmüyorlar ve mevcut kadro birkaç yabancıyla daha da güçlendirilecek. Büyük oyuncular alınmasını tabi ki istiyorum. Ama önemli olan yerlilerle birşeyler yapabilmek. Yabancı kontenjanı nedeniyle Lee Yong ile devam etmeyeceğiz. Bu konuda başka kararlarımız da olacak." şeklinde konuştu. 

Lazaroni'nin ekibinin daha sonra netleşeceği ve bir yabancı yardımcı antrenörün de bordo-mavili takımda görev alacağı kaydedildi.

İLK BREZİLYALI

Trabzonspor ile dün anlaşan Sebastiao Lazaroni, bordo-mavili takımda görev yapan ilk Brezilyalı teknik adam olacak.

Lazaroni, bordo-mavili takımın 28. teknik direktörü olurken karadeniz ekibinde 8. kez yabancı teknik adam görev alacak.

Karadeniz ekibinde daha önce Alman, Belçikalı, İngiliz ve Boşnak asıllı Fransız teknik adamlar görev alırken ilk kez Amerika Kıtası'ndan bir teknik adam çalıştırıcılık yapacak.

GEZGİN LAZARONİ

Lazaroni, kadar Flamengo (Brezilya), Al-Ahli (Suudi Arabistan), Gremio (Brezilya), Parana (Brezilya), Brezilya Milli Takımı, Fiorentina (İtalya), Al-Hilal (Suudi Arabistan), Bari (İtalya), Leon (Meksika), Vasco de Gama (Brezilya), Fenerbahçe, Shanghai Shenhua (Çin), Jamaika Milli Takımı, Botafogo (Brezilya), Yokohama Marinos (Japonya), Al Arabi (Kuveyt), Juventude (Brezilya) takımları olmak üzere 17 takımda görev aldı.

Vasco de Gama ve Jamiaka Milli Takımı'nda 2 kez görev alan Lazaroni, 20. kez bir takım ile anlaştı.

Lazaroni 1989 yılında Brezilya Milli Takımı ile kazandığı Copa America'nın haricinde, 1986 yılında Flamengo, 1987 ve 1988 yıllarında Vasco de Gama ile ülkesinde şampiyonluklar elde etti.

Brezilyalı teknik adam, 1992 yılında Japonya'da Yokohama Marinos ile lig, 1996 yılında da Al-Hilal takımıyla Suudi Arabistan Kupası'nın sahibi oldu.
Lazaroni, Fenerbahçe'de ise 1996-97 sezonunda 20. haftaya kadar görevde kalabilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!