Kürekte dopingli sporcu çıkmıyor

Güncelleme Tarihi:

Kürekte dopingli sporcu çıkmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 12:33

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, dopingi önlemek için çalıştıklarını belirterek, "Sporcu rahatsızsa bizim belirlediğimiz ilaçlar kullanılıyor. Antibiyotikleri dahi belirledik. Bu şekilde dopingin önüne geçiyoruz" dedi.

İşseven, yaptığı açıklamada, sistemli çalışmalar sayesinde dopingin önüne geçtiklerini anlattı. Doping konusunda hassas takip yaptıklarını belirten İşseven, "Tüm kulüplerimizi, antrenörlerimizi sürekli uyarıyoruz. Bununla ilgili sezon başından beri tüm kulüplerimize ve antrenörlerimize uygulamaları gereken ilaçları belirliyoruz, yani dopinge neden olabilecek ilaçlardan sporcularımızı koruyoruz" şeklinde konuştu.

"Dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda çok hassasız" diyen İşseven, "Yarışlarımızda da sürekli doping testi yapılıyor. Geçtiğimiz yarışlarda da bu testler yapıldı ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda bir boşluk bırakmadık. Yurt dışı yarışmalara gitmeden önce de sporcularımızı testten geçiriyoruz. Bu işin takipçisiyiz ve burada kimseye söz hakkı dahi tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sporcular belli ilaçları kullanıyor"

Uzun yıllardır dopingli sporcuya rastlamadıklarını vurgulayan İşseven, "Öyle bir şey çok nadir. Böyle de olması lazım zaten. Sporcularımız gayet bilinçli. Tabi bazı zamanlarda rahatsızlıklarla ilgili ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçları da belirliyoruz. Yani sporcumuzun kullanacağı ilaçları belirledik. Bu şekilde dopingden uzak tutuyoruz gençlerimizi" diye konuştu.

Federasyon başkanı İşseven, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaptığımız çalışmaların karşılığını alıyoruz. Doping konusunda sporcusundan yöneticisine kadar herkes çok bilinçli. İnşallah doping konusunda sıkıntı yaşamayacağız. Hatalı kullanımları dahi engellemiş durumdayız. Çok yakın takip ediyoruz. Sporcu rahatsızsa bizim belirlediğimiz ilaçlar kullanılıyor. Antibiyotikleri dahi belirledik. Bu şekilde dopingin önüne geçiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!