Kupa Tümşen'in oldu

Güncelleme Tarihi:

Kupa Tümşenin oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 21:44

İstanbul Yelken Kulübü'nün bu yıl 3'üncüsünü organize ettiği Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race yarışları yapıldı.

Kalamış Koyu'nda rüzgar nedeniyle yaklaşık 4 saat gecikmeli başlayan yarışın galibi Celal Tümşen ve ekibi olurken, Levent Peynirci ve ekibi ikinci, Yunanistan'dan Jason Spanomanolis ve ekibi de üçüncü oldu.

Yarışların hemen ardından yapılan ödül töreninde, dereceye girenlere kupaları Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, Sahil Güvenlik İstanbul ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Karabacak ile İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Saruhan tarafından verildi.

Yarışların birincisi Tümşen Takımı 1500 avro, ikincisi Peynirci Takımı 750 avro, üçüncüsü Spanomanolis Takımı ise 500 avroluk para ödülünün sahibi oldu.

Celal Tümşen ve ekibine ödülünü veren Erdinç Varlıbaş, Cumhurbaşkanlığı Kupası Match Race'e ilk defa sponsor olduklarını hatırlatarak, “Bu etkinlik ile denizlerimize dikkat çekmek ve yeni nesil denizcilere destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası Varyap Match Race ile heyecan dolu yelken sporunun daha çok kişiye ulaşacağına, Türkiye Yelken Federasyonu ve İstanbul Yelken Kulübü tarafından organize edilen bu yarışların önümüzdeki yıllarda da giderek büyüyeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yapılan tek yelken etkinliği ve Türkiye'nin tek Match Race yarışı olan organizasyon, karaya çok yakın yapıldığı için izleyiciler tarafından da rahatlıkla izlenebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!