Kupa Eczacı'nın: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Kupa Eczacının: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2002 03:00

Türkiye Kupası finalinde Yeşilyurt'u 51 dakikada geçti. Kahramanmaraş'ta oynanan karşılaşmada lacivert beyazlılar ilk sette zorlanmasına rağmen Tatiana, Natalia ve Godia'nın etkili oyunuyla sonuca gitti. Arka arkaya dördüncü kez kupayı müzesine götürdü.

Kahramanmaraş'ta 2 gün beri süren Voleybol 8. Bayanlar Türkiye Kupası ‘‘Dörtlü Final’’inde, Yeşilyurt’u 3-0 yenen Eczacıbaşı, dördüncü kez şampiyonluğu kazandı. Üçüncülüğü Türk Telekom, dördüncülüğü ise Göztepe elde etti.

Final maçının ilk setinde direnen Yeşilyurt, yüksek Eeczacıbaşı bloklarını günün başarılı ismi Esra ve Neslihan ile geçmesine rağmen son sayılardaki tecrübe farkı, seti lacivert beyazlılara kazandırdı. İkinci ve üçüncü setlerde, Natalia, Godina ile Tatiana'nın smaçları karşısında Yeşilyurt direnemedi ve güçlü rakibine teslim oldu: 3-0.

Üçüncülük maçında Türk Telekom, Göztepe'yi 25-19, 25-17 ve 25-19’luk setlerle 3-0 mağlup etti.

Final karşılaşmasının ardından voleybolculara madalya, şilt ve çeşitli hediyeler verildi. Eczacıbaşı, şampiyonluk kupasını Voleybol Federasyonu Başkanı Prof.Dr.Hüsnü Can'dan aldı. Kahramanmaraş BelediyeBaşkanı Hanefi Mahçiçek ise takımlara Maraş İşi mangal hediye etti.

SALON: Batı Park

HAKEMLER: Cemalettin Özmen (**), Suat Koçer (***)

ECZACIBAŞI: Özlem (***), Natalia (****), Mesude (***), Çiğdem (***), Tatiana (****), Godina (****) (Zeycan ***), Emel **

YEŞİLYURT: Pelin (*), Ebru (**), Müge (**), Neslihan (**), Tülin (**), Esra (***) (Ayca *, Bahar *, Aslıhan *)

SETLER: (25-23, 25-15, 25-12)

SÜRE: 51 Dakika (17, 19, 15)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!