Kupa Belluci'nin

Güncelleme Tarihi:

Kupa Bellucinin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 17:58

Brezilyalı Thomaz Bellucci, İsviçre Açık'ın finalinde geçen hafta Stuttgart'ta kaybettiği Janko Tipsarevic'i 6-7, 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçerek zafere ulaştı.

Haberin Devamı

Brezilyalı tenisçi, takvimde Wimbledon sonrasında bulunan birkaç toprak kort turnuvasından biri olan Gstaad'ta 2009 yılından sonra ikinci şampiyonluğunu yaşarken, finalde Janko Tipsarevic'i 6-7, 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçti.

Geçen hafta Stuttgart Turnuvası'nın yarı finalinde karşılaşan iki oyuncu arasındaki mücadelenin ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu. 56 dakika süren setin galibini tie-break belirledi. Bellucci tie-break setinde 6-1 öne geçmesine rağmen beş set puanından yararlanamadı ve üst üste 7 puan alan Tipsarevic ilk setin galibi oldu.

İkinci setin ilk dokuz oyununda her iki oyuncu da servis kırmayı başaramadı. tenisdunyasi.net'in haberine göre; Kendi servisini kazanarak 5-4 öne geçen Bellucci, 10. oyunda etkili forehand'leriyle Tipsarevic'i zorladı ve rakibinin servisini kırarak setlerde durumu eşitledi.

Haberin Devamı

Maç boyunca ilk servislerini oyuna sokmakta zorlanan Janko Tipsarevic karşısında üçüncü setin başında da servis kırma avantajı yakalayan Thomaz Bellucci, bunu set sonuna kadar sürdürdü. Tipsarevic'in servis attığı sekizinci oyunda üçüncü maç puanı şansını değerlendiren Bellucci, Gstaad'da ikinci ATP kariyerinde ise üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Bellucci, şampiyonluk sonrası dünya sıralamasında 38. sıraya çıktı.

Dünya sıralamasında sekizinci sırada bulunan Janko Tipsarevic ise geçen hafta Stuttgart'ta kazandığı kariyerinin ilk toprak kort turnuvasının ardından üst üste ikinci kupa hedefini gerçekleştiremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!