Kulüpler 'Ulusoy' dedi

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler Ulusoy dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Kulüpler Birliği, 3.5 saatlik toplantıda, Haluk Ulusoy ile Ayhan Bermek ismi üzerinde tartıştı. Oylamada 14-3 Ulusoy, üstünlük sağladı.

FUTBOL Federasyonu’nun 19-20 Ocak’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’u öncesi başkanlık seçiminde büyük rol oynayacak bir güce sahip olan Kulüpler Birliği, aday olarak Haluk Ulusoy’u destekleyeceğini açıkladı. Dün saat 14.00’te Fenerbahçe dışındaki 17 kulübün başkan ve temsilcileri İstanbul’daki kritik toplantıda biraraya geldi.

3.5 saat süren toplantıda Kulüpler Birliği temsilcileri önce içlerinden bir aday çıkarıp çıkaramayacaklarını değerlendirdi. Ardından adaylar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Haluk Ulusoy ile Ayhan Bermek isimleri masaya yatırıldı. Kulüp temsilcileri adayları tek tek değerlendirdi. Daha sonra oylamaya geçildi.

İlk turda desteklenecek isimler arasında Haluk Ulusoy’a 9, Ayhan Bermek’e 3 oy çıktı. 5 üye ise çekimser olduğunu belirtti. Bunun üzerine yeniden bir oylama yapıldı. Bu turda çekimserler de Ulusoy ismi üzerinde birleşti. Oylama sonucunda 14-3 Ulusoy üstünlüğü vardı. Böylece Kulüpler Birliği, Ulusoy’u destekleme kararı aldı.

Canaydın açıkladı

Toplantı sonunda üyelerle birlikte medyanın önüne çıkan Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın, Haluk Ulusoy’u destekleme kararı aldıklarını resmen açıkladı. Canaydın, "17 kulüp temsilcisi ve başkanı oturup konuştuk. Adaylığını açıklayanlar dışında başka aday var mı veya olabilir mi, kendi içimizden birini çıkartabilir miyiz diye bunu da değerlendirdik. Ve oy çokluğu ile Haluk Ulusoy’u destekleme kararı aldık. Diğer adaylara da başarılar diliyoruz. Temiz bir sayfa açılacağına inanıyoruz" dedi. Konya ile iki Kayseri temsilcisinin Ayhan Bermek’i destekliği öğrenildi. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan da toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kulüpler Birliği’nin aldığı kararı sonuna kadar destekleyeceğiz. " diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!