Küçük dev adamlar

Güncelleme Tarihi:

Küçük dev adamlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Biri Galatasaray'ın, diğeri ise İstanbulspor'un başarısı için ter döküyor. Boyları küçük, futbolları büyük iki kardeş, sahada tatlı bir rekabet içerisindeler...

Uzun metraj

Boyları kısa, futbolları uzun metrajlı... Buruk kardeşler, Türk futbolunun son yıllarına damgasını vurdu. Biri Galatasaray'da, diğeri İstanbulspor'da top koşturuyor. Yıllardır ekmeğini toptan çıkaran Fuat ile Okan'ın tek amacı aynı formayı paylaşmak.

Son durak

Önce Fuat Buruk vardı. Bu çocuk deyim yerindeyse tırnaklarıyla toprağı eşerek futbolun zirvesine adını yazdırdı. Amatör kümede Şafakspor'da yetişen Fuat, daha sonra Kütahya, Konya ve Bakırköyspor'da oynayıp, İstanbulspor'u son durak olarak seçti.

AYNI FORMAYI GİYMEK İSTİYORLAR

On yaşında G.Saray seçmelerine girip kazanan Okan, babasını da eve geldiğinde yemek masasında haberdar etmiş. Kendilerine her zaman destek olan rahmetli babaları Ali Buruk'tan söz ederken gözleri dolan Fuat ile Okan aynı formayı giymeyi amaçlıyorlar.

Yerliler karmasında

Ardından Galatasaray alt yapısından bir yıldız daha parladı. Okan Buruk tam futbolunun baharındayken ayağını kırdı. Ama yılmadan çalışıp yeniden eski günlerine döndü. Ağabey-kardeş sadece Sedat Balkanlı'nın jübilesinde yerliler karmasında aynı takımın formasını giyebildi.

Milli hasret

Hiç milli forma giyemeyen 33 yaşındaki Fuat'ın, hedefi Türkiye'de en uzun süre oynayan futbolcu olmak. Buruk kardeşlerden Fuat, İstanbulspor'un ligi G.Saray'ın üstünde bitireceğini söylüyor. Okan ise, ‘‘Lig sonunda görüşürüz’’ karşılığını verdi. İki kardeş takım elbisesine iddiaya girdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!