Kraliçe Elizabeth’ten Rahmi Koç’a ‘mükemmeliyet önderliği nişanı’

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe Elizabeth’ten Rahmi Koç’a ‘mükemmeliyet önderliği nişanı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 00:00

İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamaları ile eş zamanlı olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç’un uzun yıllardır İngiltere-Türkiye ilişkilerine katkılarından dolayı “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE)– Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği” nişanı ile onurlandırdı.

İngiltere’nin yüksek onur ünvanı olarak gösterilen “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire” nişanı, 2011 yılı içerisinde düzenlenecek tören ile Rahmi M. Koç’a takdim edilecek. Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü kutlamalarıyla eş zamanlı olarak verilen bu nişanının Türkiye ve İngiltere ilişkilerine uzun yıllar boyunca yapmış olduğu değerli katkılardan ötürü Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a verildiğini açıkladı.
1917’den beri veriliyor
İngiltere Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Commander of the Most Excellent Order of the British Empire” nişanı hakkında şu bilgiler verildi: “Britanya İmparatorluğu’nun Mükemmeliyet Nişanı, ilk kez 1917 yılında Kral V. George tarafından verilmiş olan bir şövalyelik nişanıdır. Bu nişan Kraliyet tarafından hükümetin tavsiyesi üzerine veriliyor. CBE nişanı yüksek profili ve rolü ile faaliyet gösterdiği alanlarda tüm dünya için örnek teşkil eden kişilere takdim ediliyor. Türkiye gibi Devlet Başkanlığı’nın Kraliyete ait olmadığı ülkelerin vatandaşları Fahri unvan ile ödüllendiriliyor. “Most Excellent Order of the British Empire ödülü ‘Knight and Dame Grand Cross (GBE), Knight and Dame Commander (KBE/DBE), Commander (CBE), Officer (OBE) ve Member (MBE)( olmak üzere 5 kategoriden oluşuyor. Verilen ödüller sivil ve askeri olmak üzere ikiye ayrılıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!