Kovalanırken daha uzağa koşuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kovalanırken daha uzağa koşuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 13:30

Omurilik felci tedavisi için düzenlenen ve bu sene İzmir’in ikinci kez ev sahipliği yapacağı Wings For Life World Run’da koşucular, hiç beklemedikleri kadar uzağa koşmayı başarıyorlar.

Haberin Devamı

Benzersiz bir formatı olan koşunun binlerce katılımcısının deneyimi de bunu gösteriyor. Spor psikolojisi alanında da desteklenen bu deneyim, 'adrenalin faktörü' benzetimi yapmanın, koşucuların kendilerini geliştirebilmesinin eğlenceli bir yolu olabileceğini gösteriyor.

Koşu severler için dünya çapında düzenlenen, hareketli bir bitiş çizgisi olan ve ancak son koşucu, arkasından gelen “Yakalama Aracı”na yakalandığı zaman sona eren Wings for Life World Run'daki deneyimleri inceleyen bir ankete 2400'ü aşkın kişi cevap verdi. Bu araştırma sonunda, dünyanın dört bir yanındaki farklı şehirlerde eş zamanlı olarak koşulan ve her yetenek seviyesinden binlerce koşucunun katıldığı yarıştaki birçok koşucu için kovalanma faktörünün güçlü bir motivasyon kaynağı olduğu sonucuna varıldı.

Haberin Devamı

Beklediklerinden daha iyi sonuç elde ettiklerini bildiren katılımcıların %24,3'ü özgün hedefinden 5 kilometre daha uzağa, %38,1'i 5-15 km daha uzağa, %28,7'si 15-30 km daha uzağa ve %8,9'u beklediğinden 30 km daha uzağa koşmuş.

Bu bulgular, 2014'te Norveç'te kadınlar yarışını kazanan amatör koşucu Elise Molvik'in bu müthiş derecesiyle de paralellik gösteriyor. O sırada sadece 18 yaşında olan tıp fakültesi öğrencisi Molvik, herkesi şoke ederek, Stavanger'de 54,79 kilometre koştuktan sonra bitiş arabasına yakalanmıştı.Molvik koştuğu mesafeyle ilgili, "Daha önce hiç 30 kilometreden fazla koşmamıştım, bu yüzden bu kadar uzun koşmam çok büyük bir sürpriz oldu. “Yakalama Aracı” yarışı çok heyecanlı kılıyor ve insana ekstra bir motivasyon veriyor. Onu gördüğünüz anda 'bir şey çalmış gibi kaç' diye düşünmeye başlıyor ve bütün gücünüzü ortaya koyuyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kovalanırken daha uzağa koşuyoruz

Rakamlarla 2016 Koşusu

Geçtiğimiz yıl 203 ülkeden, 130 bin katılımcı, toplamda 1.255.000 kilometre koştu. Geçen sene 12 ayrı saat dilimini kapsayan 34 lokasyondaki koşularda elde edilen tüm gelir, Wings For Life Vakfı’na aktarıldı ve omurilik felcinin tedavisi için araştırmalara fon yaratmak amacıyla kullanıldı. Wings for Life World Run, dördüncü yılında 24 ülke ve 150 binden fazla katılımcı ile dünyanın en büyük koşularından biri olmak yolundaki hedefini devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Üç Yılda Omurilik Felci Tedavisi İçin 17.8 Milyon Euro

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik felcinin tedavisi araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004’te kurulan ve tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak olan Wings For Life Vakfı’nın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run sayesinde üç yılda toplamda 17.8 milyon Euro’luk bağış elde edildi.

 

BAKMADAN GEÇME!