Koştu... 3 gün sonra ameliyat olacak

Güncelleme Tarihi:

Koştu... 3 gün sonra ameliyat olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 16:52

Doğuştan sahip olduğu böbrek rahatsızlığı sebebiyle 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından kız kardeşinin böbreğinin nakledileceği ABD'li sporcu Aries Merritt, erkekler 110 metre engelli finalinde bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen şampiyonanın en dikkat çeken isimlerinden biri de ABD’li atlet Aries Merritt oldu. Kalıtımsal bir rahatsızlığı olan ve 1 Eylül sabahı kız kardeşinin böbreğiyle hayatına devam edecek olan Merritt, Pekin’de unutulmaz bir hikayenin kahramanı oldu. 2012 Londra Olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra dünya rekortmeni olarak pistlerin en hızlı adamları arasında yer alan Merritt, önde götürdüğü yarışın son metrelerinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı.



Koştu... 3 gün sonra ameliyat olacak

Haberin Devamı

'TEK İSTEĞİM RİO'DA OLMAK'

Chicago doğumlu atlet, şampiyonaya katılmasının nedenini “ruhsal ve fiziksel sağlık” olarak gösterirken, “2013 yılında bu teşhis konulduğunda atletizm kariyerimin bittiği söylendi. Bu cümleleri duyduğumda bütün dünya zihnimde sona erdi. Buraya bir savaşçı olduğumu göstermek için geldim. Rakiplerimle yarışmayı seviyorum ama şimdi mecburen kardeşimin böbreği ile hayatıma devam etmek zorundayım. Şu anda tek isteğim gelecek yıl Rio’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda yer alabilmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!