Kortun Sindirella'sı

Güncelleme Tarihi:

Kortun Sindirellası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2006 00:00

Rus tenisçi, Nike’ın özel olarak hazırladığı ABD Açık’ta şampiyonluk maçında giydiği siyah kıyafetinin satışından gelecek parayı çocuklara verecek.

HERKES şampiyonluk kadar, o siyah elbiseyi konuşuyor... Ve o elbise şimdi açık artırmada... 19 yaşındaki Rus Maria Sharapova, Belçikalı Justine Henin-Hardenne’yi yenerek ABD Açık’ta kariyerinin 2. Grand Slam şampiyonluğunu elde ederken, bu başarısı kadar final maçında giydiği siyah gece kıyafetiyle de gündeme oturdu. Serena ve Venus Williams kardeşlerin giydikleri çarpıcı kıyafetlerle kortlarda sergilediği renkli görüntülere, New York’taki turnuvada Sharapova yenisini ekledi. ABD Açık’ta gündüz maçlarında klasik tenis kıyafetleri giyen Rus tenisçi, sponsoru Nike ile gece maçı için özel bir gece kıyafet hazırladı. Nike, spor, özgürlük ve artistik görüntüyü bir araya getiren bu kıyafeti tasarlarken Givenchy’den esinlendi. Boynu kristallerle süslü elbise Hollywood filmi Tiffany’de Kahvaltı’da ünlü aktris Audrey Hepburn’ün giydiği siyah kıyafetin izlerini taşıyordu.

25 milyon $ kazanıyor

Nike ve Sharapova, bu kıyafetin ABD Açık’ta gece maçında giyilmesini planlamıştı. Bu gece buluşması da Henin-Hardenne ile finalde gerçekleşti. Bu elbisenin kariyerinde ilk kez ABD Açık’ı kazanan Sharapova için ayrı bir önemi var. Ancak Sharapova, ABD Açık’ta New York Moda Haftası’nı hatırlattığı bu harika siyah gece elbisesini çocuklar için kullanıyor. ABD Açık’ta şampiyonlukla 1.7 milyon dolar kazanan, kort dışından sponsorlarıyla yıllık geliri 20 milyon dolar olan Sharapova, önceki gün final maçında giydiği siyah elbiseyi kendi internet sitesi üzerinden açık artırmaya çıkardı. Açık artırmada satılacak elbiseden gelecek gelir Sharapova’nın kendi adına kurduğu ve dünyada tehlike altındaki çocuklara yardım amacı güden vakfa aktarılacak.

Geçen yıl 25 milyon dolarlık geliriyle, Formula 1 pilotu Alman Michael Schumacher ve İtalyan motosikletçi Valentino Rossi’den sonra en çok para kazanan Avrupalı sporcu olan Sharapova, daha önce de çocuklara yardım amacıyla raketini ve ayakkabılarını açık artırmada satmıştı. ABD Açık’taki tarihi şampiyonluk sonrası bu kez satılık listesine konulan bu anlamlı ve özel kıyafet, 17 Eylül’e kadar New York’taki Nike Town’da sergileniyor.















HEM SPOR

HEM ESTETİK


Nike tarafından hazırlanan gece kıyafeti için terlemeyi önleyip vücudun hava almasını sağlayan özel bir kumaş (Dri-Fit) kullanıldı. Göğüs kısmı kapalı, yakası kristallerle süslenmiş siyah gece elbisesinin sırtı ise açık ve vücudun kolay soğumasına yardımcı oluyor. Kısa etek ve yırtmacı ise rahat hareket etmesini sağlıyor.

Eflatun elbisesi

90 dolara satılıyor

ABD Açık’ta seyirci binasında bulunan bir mağazada tişört, güneşlik, şapka ve tenisçilerin kullandığı toplar satılıyor. Topların değeri 5 dolar. Mağazada tenisçilerin giydikleri kıyafetlerin benzerleri satılıyor. Maria Sharapova’nın eflatun rengi kıyafetinin mağazadaki değeri 90 dolar. Serena Williams’ın Asya esintisi taşıyan kıyafetinin fiyatı ise 100 dolar.

MARIA SHARAPOVA’NIN

ŞAMPİYONLUKLARI...


á 2004 WTA Birmingham Açık

á 2004 WTA Kore Açık

á 2004 WTA AIG Japonya Açık

á 2004 Wimbledon

á 2004 WTA Yılsonu Şampiyonası

á 2005 Pan Pasifik Açık

á 2005 WTA Katar Açık

á 2005 WTA DFS Klasik

á 2006 WTA Pasifik Açık

á 2006 ABD Açık

AÇIK

ARTIRMADA

SATTIKLARI

á 4600 $ 2006 Wimbledon raketi

á 1600 $ İmzalı Nike Shox NZ ayakkabıları

á 270 $ 2006 İmzalı

Sport Illustrated Dergisi

SPONSORLARI

á Nike

á
Prince

á Motorola

á
Canon

á TAG Hauer

á Land Rover

á Colgate

á
Smantha Thavasa

á Speed Minton

bülent

boğ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!