Kort yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kort yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 00:00

Avustralya Açık’ta 36 derecelik sıcak tenisçilere zor anlar yaşatıyor. Baghdatis rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, Jankovic ayaklarının yandığını söyledi.

Haberin Devamı

KORT YANIYOR / FotoGaleri

TENİSTE dün başlayan sezonun ilk Grand Slam mücadelesi Avustralya Açık’ta sporcular rakiplerine karşı verdikleri mücadelenin yanında, sıcak havanın kendilerini olumsuz etkilemesinden şikayet ediyor. Melbourne’de maç sırasında hava sıcaklığının 36 dereceye ulaşıp geçmesi tenisçilere zor anlar yaşatıyor.

2006 finalisti Kıbrıs Rum Kesimi’nden Marcos Baghdatis, ilk turda Fransız Julien Benneteau’yu 6-3, 7-6 (7-5), 6-2’lik setlerle yendiği maç sonrası sıcaktan şikayetini dile getirdi. Ortam şartlarının kendisini çok zorladığına değinen Baghdatis, "Güneş, güneş, güneş. Güneş çok güçlü. Hava çok sıcak. Doğru dürüst nefes bile alamıyorsunuz. Bir ara bunaldım, kusacak gibi oldum" dedi.

Ayaklarını buza soktu

Kadınlardaki 1 numara Sırp Jelena Jankovic ise Avusturyalı Yvonne Meusburger’i 6-1, 6-3’lük setlerle yendiği ilk tur maçı sonrası "Ayaklarım yandı" diye şikayet etti. Jankovic, "Kort çok sıcak. Zemindeki sıcak ayakkabıların tabanında daha da artıyor ve ayaklarımın yandığını hissettim. Özellikle hareket halindeyken sürtünmeyle tabanlarınız daha da kızıyor. Tabanınız da ateş yanıyor zannediyorsunuz" diye konuştu. Ne yapacağını bilemediğini belirten Sırp tenisçi, "Aralarda ayağımı buza sokuyorum. Başka ne yapabilirim. Yeni bir ayakkabı firması sponsorum oldu. Onlara ayakkabı teknolojisini daha geliştirmelerini isteyeceğim. İçine klima konulmalı" ifadesi kullandı. Sırp Ana Ivanovic ile ABD’li Andy Roddick gibi isimler sıcaktan şikayetlerini dile getirdiler.

Favoriler turladı

15.5 milyon dolar ödüllü turnuvada dün bayanlarda 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina vatandaşı Alla Kudryavtseva’yı 6-3, 6-4, 5 numara Ivanovic, Alman Julia Goerges’i 7-5, 6-3, 7 numara Rus Vera Zvonareva Slovak Magdalena Rybarikova’yı 7-6 (7-2), 6-0, 10 numara Rus Nadia Petrova da Kazak Yaroslava Shvedova’yı 6-3, 7-6 (7-3)’lük setlerle yendi. Danimarkalı Caroline Wozniacki, Fransız Alize Cornet ile Marion Bartoli ve Nathalie Dechy 2. tura çıktılar.

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, İtalyan Andreas Seppi’ye ilk turda 6-1, 7-6 (7-4), 7-5’lik setlerle üstünlük sağladı. Sırp Novak Djokovic, ABD’li Andy Roddick, Arjantinli Juan Del Potro ile David Nalbandian, İspanyol David Ferrer, Rus Marat Safin 2. tura çıkan tenisçiler arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!