Korkut Göze: Nefis plonjon

Güncelleme Tarihi:

Korkut Göze: Nefis plonjon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

İLK yarının bitiminden hemen sonra oyunun dakikalarını geri alıp, Beşiktaş'ı gözlerimde canlandırdım. Aklıma takılan iki pozisyonda eleştiri oklarını hiç beklemeden Münch ve Ahmet Dursun'a saklıyorum... Şifo'nun nefis pasını altı pastan dışarıya gönderen Münch'e bir futbol mahkemesi kurulsa, Alman'ı sorgusuz sualsiz içeri atarlar.

Ya bizim Ahmet Dursun'a ne yaparlar? Önünde seken topa yedi metrelik koskoca kalede gollük bir delik bulamayan Ahmet'i de kulaklarından tutup, duvara çivilerler.

Bir başka pozisyon için yorum yapmakta zorlanıyorum. Ceza sahası içinde Şifo'nun topu kurtardıktan sonra yere yıkılışında kaleci Şenol'un bir teması var mıydı? Hakem Ali Aydın'dan bu pozisyona hiçbir tepki gelmedi. Gözlerim bir ara Beşiktaş kulübesine kaydı. Başta Briegel, tüm yedekler elleri ve kollarıyla hakem Ali Aydın'a öfke yağdırıyorlardı. Ben, yine de bir yorum getirmiyorum... Pozisyona uzak bir açıdan ve kalabalık bir tribünden ahkam kesmek istemiyorum. Ancak, maçtan sonra Şifo ile konuştum. ‘‘Kesinkes penaltıydı’’ dedi.

ÇÖKÜŞÜ ÖNLEDİ

Geçiyorum ikinci yarıya... Oyunun en sıcak anlarında Shorunmu'nun iki muhteşem plonjonu olası bir çöküşü önlüyordu. Nijeryalı adet haline getirdi. Her maçta gollük bir iki top kurtarıyor.

Şifo, düşündüğünü uygulayabildiği anlarda Beşiktaş'ın oyun kalitesi artıyor. Bilemiyorum, Ayhan için daha ne kadar bekleyeceğiz? Öyle bir an geliyor ki, oyuna hiç karışmıyor. Kaybolup gidiyor...

Sağ kanatta yeni transfer Murat'ın daha bir fırın ekmek yemesi gerekiyor. Beşiktaş forması şimdilik sevgili Murat'a biraz büyük geliyor. Beşiktaş, dün geceyi hatırladıkça herhalde önce Shorunmu'yu şükranla anacak. Sonra, ilk yarıda kaçırdığı pozisyon için öfke yağdırdığı Ahmet Dursun'un son andaki fırsatçılığı ve 3 puanlık golü için ona sevgiyle sarılacaklar. Şimdi gelelim Ahmet Dursun'un tartışılan bu golüne. Ofsayt mıydı değil miydi? Kurallar diyor ki, topun en son oynandığı anda pasif alandaki futbolcu ofsayt durumunda ise top ona geldiği anda pasif durumu aktife dönüşür. Bu da gösteriyor ki, Ahmet Dursun'un golü uzun süre tartışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!