Korkut GÖZE: kurşun gibi!..

Güncelleme Tarihi:

Korkut GÖZE: kurşun gibi..
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2000 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

HALA inanamıyorum. Beşiktaş'ın 8 dakika içinde tükenişi hep gözlerimde canlanıyor. Her neyse, Gaziantepspor'un tabelaya astığı 4-2'lik skoru herkes gibi alkışlıyorum. Ve Beşiktaş'a dönüp, yaşanan facianın tepkilerini tek tek okuyorum.

Biri beynime sıkılmış bir kurşun gibi beni darmadağın ediyor. Yönetici Ahmet Hamoğlu, sakin ve ılımlı kişiliğini yırtıp, yaşlı gözlerle haftanın gündemini belirleyen bir demeç veriyor.

Demecin bütününü bir kenara bırakıyorum. Başlığı bile okuyanı ayağa fırlatır...

‘‘Sanki takım içinde sabote ediliyoruz.’’

Belki öfkeyle belki de yaşanan şokla söylenmiş, bu sözlerin anlamını bir dedektif gibi araştıracağım, sorup soruşturacağım. Bir ipucu yakalarsam, hemen yazacağım.

GEL DE KALDIR TELLERİ

İlginç geldiği için yazıyorum. Antalya-F.Bahçe maçı öncesi seremonide İstiklal Marşı çalınırken, marşımızı F.Bahçe takımında sadece 4 kişi okuyordu. Rüştü, Ogün, Yusuf ve Abdullah... Diğerleri ise, bizden olmadıkları için bu güzelim marşı sadece dinliyorlardı.

Ve geçiyorum Antalya'daki bir başka olaya.

Tel örgüleri söküp atmak lafla olmuyormuş. Ya da süslü kelimeleri yan yana getirip, sütunlarımızda sözüm ona yeniliğe bayrak açmakla hiç olmuyormuş... Bu bir kültür işi...

İşte Antalya-F.Bahçe maçı öncesi sahanın ortasında taraftarlar arasındaki bayrak şovun kanlı bilançoşu... 1 polis yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı. Saha dışındaki olaylarda da iki F.Bahçeli taraftar bıçaklandı ve hastanaye kaldırıldı.

Hadi, gelin de kaldırın tel örgüleri...

KIRAR MI KIRAMAZ MI?

Jardel'in futbolculuğu tartışılırken, Brezilyalı golleri sıralıyor. Geçtiğimiz hafta G.Birliği'ne attığı 3 golle gol adedini 11'e yükselten Jardel, Tanju Çolak'ın 39 gollük rekorunu yenileyebilir mi?

Evet, 1987-88 sezonunda tam 39 golle bir rekora imza atan Tanju Çolak, o sezonun 7. haftasına kadar toplam 8 gol atmıştı. Jardel'in 7. hafta sonunda attığı gol adediyse 11'e ulaştı.

Yine tüm sezonlara göre, 3 puanlık ligde hiçbir futbolcu 7. hafta sonunda 11 gole ulaşamadı. Sadece F.Bahçeli Boliç, 1996-97 sezonunda 10 gol aatarak, Jardel'e en çok yaklaşan futbolcu oldu.

Tanju'ya sordum...

‘‘Jardel, senin 39 gollük rekorunu kırar mı?’’

Tanju'dan sade bir yanıt geldi.

‘‘Ben atacağımı attım. Şimdi atanları izliyorum.’’

Hemen hatırlatayım. Tanju, Avrupa futbolunda Altın, Gümüş ve Bronz Ayakkabı sahibi ender golcülerden biri. Avrupa'da, Tanju'nun dışında böyle bir başarıyı yakalayan tek futbolcu Bayern'li Gerd Müller'dir. Bu da Tanju'nun gol konumundaki ustalığının bir göstergesidir.

KULAK VERİN

Ve Gaziantepsporlu Ramazan'ın isyanı. ‘‘Biz terimizin son damlasına kadar oynuyoruz. Yine de taraftardan fırça yiyoruz. Ne biz ne de teknik direktörümüz bunu hak etmiyoruz.’’

Ramazan sözlerini şöyle noktalıyor...

‘‘Bir de Beşiktaş seyircisine bakın. Bize yenildiler, taraftarlar onları tribüne çağırıp, yenilseniz de canımızsınız diye tezahürat yaptılar.’’

Sevgili Antepliler Ramazan'ın bu sesine kulak verin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!