Korkut Göze: Fırsat furyası

Güncelleme Tarihi:

Korkut Göze: Fırsat furyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında Beşiktaş inanılmaz bir pozisyon ve fırsat zenginliği yaşıyordu. Devre arasında başladım kaçanları saymaya... Beşe kadar geldim ve durdum.

Yanımda oturan sevgili müdürüm Nezih Alkış kolumu dürttü ve seslendi: ‘‘Devam et ve 7'den önce de durma’’.

Hemen gerilere dönüp Beşiktaş'ı gözlerimde canlandırıyorum. Şifo, sahanın dolaştığı her noktasına müthiş bir zeka ve beceri kıvılcımlarını da birlikte taşıyor. Ayağından çıkan her top, Beşiktaş'ı yeni bir gol ve pozisyon heyecanına sürüklüyor.

Orta sahadan çıkışlar çabuk ve seri... Beşiktaş, bu bölgede yakaladığı egemenliği, kanatlara da yayarken, özellikle sol kulvarda Amokachi-Mutlu işbirliği F.Bahçe savunmasında fırtınalar yaratıyor. Ayhan da bu ikilinin yanına biraz çabuk gelebilse, Beşiktaş maçı ilk yarıda kopartıp bitirecek.

KALLİ'NİN ELİ DEĞMİŞ

Belli ki, bu takıma Kalli'nin eli değmiş. Belli ki, Kalli bu takımın sahadaki görünümü kadar ruhsal yönüne de el atmış. Beşiktaş'a inanç ve özgüven gibi kaybolan değerleri tekrar getirmiş. Alpay, Sellami ve Tayfur'un kazanmak için sarfettiği çabayı hayretle izliyorum. Genç Yasin ve Savaş'ın hiç falso vermeden oyuna olumlu katkılarına herkes gibi şaşırıyorum. Bu iki çocuk, böylesine bir heyecan ortamında sanki 40 yıllık birer Beşiktaşlı...

Ve kalemimle biraz dokunduğum Ayhan'a dönüyorum. Attığı gol, gerçekten herkesin beceremeyeceği bir işti. İşte kızmamın nedeni de bundan kaynaklanıyor. Böyle bir gol atma becerisi gösteren bir futbolcu, benzeri güzellikleri, oyunun diğer bölümlerine neden taşımaz...

Dün gece bir derbi izledim. 40 yıldan bu yana da sayısız derbiler gördüm. Yeminle söylüyorum, hiçbir takım Beşiktaş'ın dün gece yakaladığı fırsatların bir benzerine ulaşamamıştır. Ve hiçbir takım da, fark yapacağı bir derbiyi böylesine eli yüreğinde, korkarak bitirmemiştir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!