Korku, huzur ve cehennem!

Güncelleme Tarihi:

Korku, huzur ve cehennem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 01:29

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin tarihi Mostar Köprüsü’nde yapılan 6. durağı nefes kesti. Bir çoğumuzun bakmaktan çekindiği yükseklikten atlarken farklı duyguları iç içe yaşayan sporculardan Anna Bader’in “Yerçekimsiz ortama, uzaya çıkar gibiyiz” sözleri olayı çok güzel anlatıyor.

Haberin Devamı

BOSNA savaşında Hırvat topçusunun hedefi olup yıkıldıktan sonra yeniden yapılan tarihi Mostar Köprüsü hafta sonu, “aykırı sporculara” ev sahipliği yaptı. Evet, onlar “aykırı”, çünkü bırakın atlamayı, bakmaya bile zor kalkışacağımız yüksekliklerden kendilerini suya bırakıyorlar. Üstelik karşılığında aldıkları para, bir çok branşla karşılaştırılamayacak kadar az...
Red Bull’un Cliff Diving Dünya Serisi’nin 6. durağının gerçekleştiği Mostar Köprüsü, aslında yüzlerce yıl öncesinden beri benzer atlayışlara sahne oluyor. Geçmişte, evlilik öncesi gençlerin, cesaret ve sevgilerini nişanlılarına kanıtlamak için 24 metreden Neretva’ya atladıkları biliniyor.

Yarışlar için ise köprünün üstüne kurulan platformla sporcular tam 27 metre yükseklikten kendilerini Neretva Nehri’nin serin sularına bıraktılar.

Haberin Devamı


ATLADIKTAN SONRASINI VÜCUDUMUZ BİLİYOR

-27 metreden suya atlayış öncesi, sırasında ve sonrasında neler hissediliyor? Sporcular buna şu yanıtı veriyor:

Blake Aldridge:
-Atlayıştan hemen önce, korku, tedirginlik, endişe, heyecanı bir arada yaşıyoruz. Ama atladığınız an huzur geliyor. Uçarken rüyada gibisiniz, suya indiğiniz an hayatınız cehenneme dönüyor, yüzeye çıktığınızda ise iyi olduğunuzu fark edip mutluluk duyuyorsunuz.

Orlando Duque:
-Önce biraz korktuğumu hissediyorum, beynim bana dikkatli olmamı iletiyor. Havadayken dikkat etmem gereken o kadar çok şey var ki, suya girene dek meşgul oluyorum.

Anna Bader:
-Bu harika bir his. Dönüşünüz yok, yerçekimsiz ortama, uzaya çıkar gibisiniz.

Michal Navratil:
-Zıplamadan hemen önceki an en korku verici kısım, Havadaki ilk anınız çok önemli ve enerji dolu. O noktada vücüdum bir tahta gibi.

Gary Hunt:
-Zıplamadan hemen önceki an çok sinir bozucu. Ayaklarınızın platformdan ayrıldığı an otomatik pilota bağlıyorsunuz.
Tüm korku ve endişeleriniz arkanızda kalıyor. Yıllar boyunca yaptığınız antrenmanların ardından vücudunuz ne yapması gerektiğini biliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!