Kör talihe inat

Güncelleme Tarihi:

Kör talihe inat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 11:44

Daha 5 yaşındayken arkadaşının attığı okla sağ gözünü, okulda şakalaşırken de arkadaşının parmağını sokması sonucu diğer gözünü kaybeden görme engelli halterci Ahmet Şenyuva, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı kıl payı kaçırdı.

Haberin Devamı

Şenyuva, kazandığı bu büyük başarıda kendisini çılgınlar gibi alkışlayanları görmese de, milli gurur ile yaşadığı o coşku yolunu aydınlatmış, yaşama daha bir sıkı sarılmasının nedeni olmuştu. Geçmişte yaşadığı kötü kaderi aklına bile getirmeyen Şenyuva, “Kör” talihini yenmenin çabası içinde mücadelesine devam ediyordu.

Doğuştan iki gözünü de normal kullanabilen milli sporcu, 5 yaşında oyun oynarken arkadaşının attığı okun sağ gözüne isabet etmesiyle diğer gözüne de 13 yaşında arkadaşının parmağının gözüne batması sonucu görme organlarını kaybetmişti.

Çankaya Belediyesi Spor Kulübü'nün sporcusu olan milli halterci Şenyuva, başından geçen talihsiz olaylara rağmen hayattan kopmadığını söyledi.

Sağ gözüne 5 yaşında mahallede oyun oynarken arkadaşının attığı okun saplandığını anlatan Şenyuva, diğer gözüne de okulda şakalaşırken arkadaşının parmağını sokması sonucu kaybettiğini ve dünyasının karardığını belirtti.

Golbol, futbol ve satrançla ilgilendiğini, yaklaşık 2 ay önce de haltere başladığını ifade eden Şenyuva, şunları kaydetti:
“Benim 2 yıl öncesine kadar her hangi bir sporla ilgim yoktu. Görme Engelliler Spor Federasyonunun kurulmasının ardından sporla tanıştım. Son olarak 2 ay önce haltere başladım ve katıldığım ilk uluslararası yarışmada da ikinciliği elde ettim. Görme engelli olarak ülkem için bir şeyler yapabileceğimi gösterdim. Hayatımdaki kötü talihsizliklere rağmen bir şeyler başarmak insanı mücadelede daha güçlü kılıyor.

Çünkü ülkemizde engellilerin büyük bir kısmı evlerinden dışarı çıkamıyor. Birçoğu başkalarının yardımına muhtaç. Spor beni hayata bağladı ve bir sosyal aktivitem oldu. Değişik insanlarla tanıştım. Eğer şu an spor yapmamış olsaydım, köyde boş vakit geçirecektim ve benim için hapis gibi olacaktı. Yaşamdan zevk alamazdım. Ama şimdi her şeyin bir anlamı ve değeri var.”

Halterde daha büyük hedefleri olduğunu ve dünya şampiyonu olabilmek için çalışmalar yapacağını belirten Şenyuva, engelli sporcuların sponsorlar tarafından desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!