Kongre kraliçesi

Güncelleme Tarihi:

Kongre kraliçesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 19:57

Devrim Kilerciler, otelcilik meslek lisesini, üniversitede de ‘turizm ve otelcilik’ bölümünü bitirdi. Sektörde 17 yıl çalıştıktan sonra kendi şirketini kurdu ve kısa sürede hızlı bir çıkış yakaladı.

Haberin Devamı

MESLEK liseleri sanıldığı gibi sadece ‘ara eleman’ değil aslında çok sayıda girişimci de yetiştiriyor. Consensus Kongre Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kilerciler bu konuda iyi bir örnek. 2012’de kendi şirketini kuran Devrim Kilerciler’in şirketi şu anda yılda 30’a yakın kongre ve etkinlik düzenliyor. 9 kişilik daimi ve her kongrede 10’larca ‘geçici istihdam’ ile yılda 6-7 milyon lira civarında ciro yapıyor. Devrim Kilerciler şöyle anlatıyor öyküsünü: 

LİSEDEYKEN HİLTON’A 

“Orduluyum. İstanbul doğumluyum. Bu yıl itibariyle tam 26 yıldır turizm, kongre organizasyon sektöründeyim. Ben otelcilik meslek lisesi mezunuyum, sonrasında da İstanbul Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünü okudum. Meslek lisesi okumayı da kendim çok istemiştim. Hatta Babama rest çekmiştim ve ‘beni bu okula gönder’ demiştim. O da gönderdi. Biz üçü kız dört kardeşiz. Meslek Lisesine başladıktan sonra ikinci yıldan itibaren staj görmeye başlıyorsunuz. Ben de lise öğrencisiyken iki yıl Hilton’da staj yaptım. Üniversite’deyken de bu staj iki yıl daha sürdü. Üniversiteyi bitirdiğimde 4 yıl İstanbul Hilton’da çalışmış bir profesyonel olmuştum.

Haberin Devamı

 İYİ KURUMLARDA

19 YILÜniversitedeyken seyahat acenteciliğine yöneldim. Üniversite sonrası Duru Turizm’de 1 yıl çalıştım. Oradan ayrıldım ve bilet sektörüne yöneldim. Bilet işi sıkıcı geldi ve 1996’da bir organizasyon firmasına başladım. Oradan da 1999’da Figür Turizme geçtim. Üniversiteyi bitirdiğim 1995 yılını baz alırsak profesyonel olarak 17 yıl çalışmış oldum. Lisedeki çalışma süresiyle 19 yılı buluyor. 

TIP KONGRELERİYLE BÜYÜDÜK

Aslında kendi işimi kurmak aklımda yoktu. Ancak evlenip ilk çocuğuma hamile kalınca annelik gereği ‘home-ofis’ çalışmak istedim. Ancak süreç pek sağlıklı olmadı. Çocuğumu biraz büyütünce de 2012 Haziran ayında Konsensüs Turizmi kurdum. Erkek kardeşim Özgür Özkul’u da ortak aldım. Hedefimiz ‘kongre organizasyonları’ yapmaktı. Ağırlık olarak tıp kongrelerine odaklandık. Diyabet Kongresiyle başladık. Son dört yıldır bu büyük organizasyonu biz yaptık. Dermatoloji, Obezite kongrelerini de yapıyoruz. Yılda kongre ve sempozyumlar 15-20 arası oluyor. Şirketlerin organizasyonlarıyla 30’u buluyor.

Haberin Devamı

YURTDIŞI TECRÜBEMİZ DE VAR 

TÜRSAB’a bağlı A Grubu seyahat acentesi olarak hizmet veriyoruz. Bizde şu an 9 kişilik sürekli istihdam var ama her organizasyonda onlarca geçici istihdam oluyor. Örneğin Diyabet Kongresinde 120 kişi çalıştı. Eşimin de insan kaynakları firması var ve organizasyonlarda ihtiyacımız olan ekibi ondan kolayca temin ediyoruz. Zaten eşimle de bu vesile ile tanışmıştık. Yurtdışında da organizasyon tecrübemiz var. Dermatoloji Kongresinin ilkini Bakü’de yapmıştık. Eylülde çok büyük bir organizasyonumuz var. En büyük ‘eczacılık buluşmasını’ gerçekleştireceğiz.  Son yaptığımızda 4.500 kişi katılmıştı bu yıl 7.500 kişi bekliyoruz. Bütün Türkiye’deki eczacıların ve hocaların katılacağı bir organizasyon olacak.”
sozdemir@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!