Kongre için siyasi savaş

Güncelleme Tarihi:

Kongre için siyasi savaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

STKB temsilcileri, Beşiktaş başkan adayı Kalkavan'ın halkın dini duygularıyla oynadığını ileri sürerken, Beşiktaş Kongre üyesi ve MHP İl Başkanı Mehmet Gül, Seba'nın ideolojik ve marjinal gruplarla beraber olduğunu iddia etti.

Beşiktaş Kulübü'nün 29 Mart'ta yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesinde siyasi savaş yaşanıyor. Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (STKB), Beşiktaş Kulübü'nün, ‘tarikat ve çete’ işbirliğinin hedefi haline geldiğini öne sürdü. Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba'yı dün ziyaret eden STKB temsilcileri başkan adayı İhsan Kalkavan'ın, Fethullah Gülen'in sağ kolu olduğunu, kendisinde ilahi bir gücün varolduğu mesajıyla, Beşiktaş taraftarlarının ve halkın dini duygularıyla oynadığını söylediler.

Haşmet Atahan, STKB adına yaptığı açıklamada, tarikatların sporda da egemen olmaya çalıştığını belirterek, şöyle dedi: ‘‘Türkiye'de en büyük ve en etkili olan durumda bulunan bir tarikat, bir kumarhane kralının mutemediyle, Susurluk olayları adıyla kamuoyunda bilinen çetelerle bağlantılı olarak Beşiktaş kongresini etkilemek istiyor. Fethullah Gülen isimli bir tarikat liderinin sağkolu olan Asya Finans isimli islami sermaye şirketinin başında bulunan İhsan Kalkavan, spora dini sokuyor.’’

Atahan, adaylardan hiçbirini desteklemeyi amaçlamadıklarını belirterek, ‘‘Yapılacak seçim bir BJK Başkanlığı seçimi değildir. Seçim ülkemizde çağdaş, demokratik ve laik bir cumhuriyetten yana olma, ya da tarikatlara, takunyaculara, çetelere fırsat ve olanak tanınmasından yana olma seçimidir’’ dedi.

Beşiktaş Kulübü Kongre üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Gül ise STKB'nin girişimini ve Seba'nın tavrını eleştirdi. Gül, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadeleri kullandı: ‘‘Türkiye'yi parçalamak isteyen güçler, Beşiktaş'ın şahsında spora da el atmaya çalışıyor. Ne yazık ki Sayın Seba, bu ideolojik ve marjinal gruplarla beraber olmakta bir sakınca görmüyor. MHP İl Başkanı olmaktan çok, 14 yıllık Beşiktaş Kongre üyesi, Genç Beşiktaşlılar Derneği'nin üç yıl başkanlığını yaptım, kendini bildiğinden beri Beşiktaşlı olan bir TC vatandaşıyım. Seba'nın listesinde ismim çıktığı için, artık orada bölücü-yıkıcılarla birarada olmamın mümkün olmadığını belirtiyorum.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!