Kongre

Güncelleme Tarihi:

Kongre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1998 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Irak savaşı, Susukluk, musukluk bir yana bugün Fenerbahçe'nin kongresi var. Medyada sürmanşet yine Fenerbahçe.

Sizlere çeşitli dönemlerde, ‘‘Fenerbahçe şöyle büyüktür, Fenerbahçe böyle büyüktür, Fenerbahçeli olmak ayrıcalıktır’’ derim de aranızda bazıları belki ‘‘Canım Fenerbahçe büyük de bizim takım küçük mü’’ diye sulanırsınız. Sporda büyüktük metre ile ölçülmez, Fenerbahçe gibi asırlık kulüp ve daima başarılı olmanız yeterlidir.

Sizler de Beşiktaşlı, Galatasaraylı ya da herhangi bir takımlı olabilir, siz de takımınızı haklı olarak sever, yüceltirsiniz. Saygı duyarım. Ancak Fenerbahçeli olmanın zevkini, keyfini, onurunu Fenerbahçeli olamadığınız için yaşayamazsınız.

Fenerbahçe yener manşettir, yenilir manşettir. Oyuncu alır olay, satar ayrı olay, maç yapar apayrı olaydır. Hele son Trabzon maçı gibi maçta bir olay olmuşsa ortalık toz dumandır.

Fenerbahçe'de üç yeni başkan adayı ile yaklaşık 100 yönetici adayı görev bekliyor. Fenerbahçe'nin büyüklüğüne bakın. Eloğlu bir tanesini zor bulurken, Fener'de üç başkan adayı, köşe bucak yönetici aranırken Fenerbahçe'de yüzlerce gönüllü aday. Hem de kelli felli ve de cüzdanlar da maaşallah.

Kongre günleri benim için bayram gibidir. Bir başka coşku, başka bir heyecan duyarım. Birbirinden değerli üyeler pırıl pırıldır. Lacivertler giyilmiş, kravatlar takılmıştır. Belki ayrı ayrı gruptandırlar ama kongrede elele, yürek yüreğe Fenerbahçeleri için çarpışırlar.

Size ‘‘Fenerbahçeli olmak bir ayrıcalıktır’’ derlerse sakın kızıp darılmayın. Siz de Fenerbahçe'yi sevip, Fenerbahçeli olmaya bakın.

Fenerbahçe dedim de evlatlarım, torunlarım dahil bin tanesini, milyonlarcasını bir yana koyun ama Fenerbahçeli bir eczacı İbrahim Kösem var ki (Deli İbrahim) deriz. Görüp tanımanızı isterim.

Çatık kaşlı, çakmak çakmak gözlerine bakamaz, elini sıkamaz, bileğini bükemezsiniz. Kuvvet ilahı sanki Fenerbahçe armadası gibidir. Aldığı her nefeste Fener, dualarında sadece F.Bahçesi vardır.

İşte bugün kongrede o İbrahim de var. Yüzlerce, binlerce İbrahim'ler gibi. Sonuçta kim seçilirse seçilsin, kimler kazanırsa kazansın biz İbrahim'ler tabelaya bakarız. ‘‘Fenerbahçe kazansın’’ deriz.

Unutmadan söyleyeyim içinizden belki de ‘‘Be adam bu kadar sevgili, saygılı ve heyecanlı Fenerbahçelisin. Göster bakalım kimliğini’’ diyorsunuz değil mi? Buyurun...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!