Kocaman darbe:0-1

Güncelleme Tarihi:

Kocaman darbe:0-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

Son Kayseri maçında ’alarm’ veren Kartal, dün sezonun en kötü futbolunu oynadı. Jun’un direkten dönen şutu dışında pozisyon bulamayan siyah beyazlılar, İ.Toraman’ın kendi kalesine attığı golle yıkıldı.

LİGDE Fenerbahçe beraberliğinin ardından başlayan çıkış sürecinde peş peşe 4 resmi maçı kazandıktan sonra, geçtiğimiz salı günü kupada Kayserispor’a 1-0 yenilen Beşiktaş, Konyaspor önünde harakiri yaptı: 0-1. İbrahim Toraman’ın kendi kalesine attığı golle rakibine 3 puan hediye eden Kartal, üçüncülük yarışında ağır yara aldı.

Siyah beyazlılar, tıpkı son Kayserispor maçında olduğu gibi dün de fazla etkili değildi. Bu görüntünün başlıca sebebi Beşiktaş’ın kötü futbolu değil, Konyaspor’un akıllı oyun taktiği idi. Büyük takımlara karşı 10 kişiyle kapalı savunma yapmanın zarardan başka bir şey getirmediğini 5-0’lık Fenerbahçe bozgunuyla öğrenen Aykut Kocaman, bu kez defansı daha ileriye kurdu. Böylelikle defansif futbolu zaten sevmeyen Konyasporlu futbolcular, hünerlerini daha fazla sergileme şansı buldu. Kaptıkları toplarla çok çabuk hücuma kalkan yeşil beyazlılar, Beşiktaş’tan çok daha fazla gol pozisyonu üretti. Dünkü tabloda, siyah beyazlılarda saha içi liderinin olmayışı da önemli rol oynadı. Sergen’in 18 kişilik kadroda bile olmayışı ve Tümer’in anlaşılmaz tutukluğu, Beşiktaş’ın elini kolunu bağladı.

Maçtan önemli dakikalar

11’de Murat’ın ceza alanının dışından sert şutunda, kaleci Cordoba topa yumruklarıyla müdahale etti.

20’de Ahmed Hassan’ın sağdan ortasında, altıpasın önünde uygun durumda topla buluşan İbrahim Üzülmez, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

21’de Bebbe’nin vuruşunda kaleye giden topu İbrahim Toraman çizgi üzerinden çıkardı. Dönen topla sağ çaprazda buluşan Okan’ın vuruşunda Cordoba’dan seken meşin yuvarlak İbrahim Toraman’ın önünde kaldı. Bu futbolcunun ters vuruşunda top filelere gitti: 0-1.

40’ta Tayfun Seven’in şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cordoba’da kaldı.

53’te Tümer’in ortasında ceza sahasında topla buluşan Jun, mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

62’de sol kanattan İbrahim Akın’ın ortasına Jun gelişine vurdu. Top yan direkten oyun alanına döndü.

85’te Ali Güneş’in ortasına yükselen Jun, topa dokunamadı.

90+2’de Tümer Metin ceza sahasına girmeden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Beşiktaş Konya’ya ilk kez yenildi

BEŞİKTAŞ, ligde 16. kez karşılaştığı Konyaspor’a ilk kez yenildi. Siyah beyazlı takım, yeşil beyazlı rakibiyle daha önce oynadığı 15 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik alırken, İstanbul’da yaptığı 6 karşılaşmayı da kazanmıştı.

Tümer ilk 11’de, Sergen evinde

KAYSERİSPOR
ile yapılan Fortis Türkiye Kupası maçı sonrası teknik direktör Jean Tigana ile tartıştığı iddia edilen ve kadro dışı bırakılacağı spekülasyonları yapılan Tümer, Konyaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Siyah beyazlılarda, sakatlıkları süren Gökhan Zan, Mustafa, Ali Tandoğan ve Okan’ın yanı sıra Sergen de kadroda yer almadı. Dünkü maçın ilk yarısında rakibiyle çarpışan Bobo, önlem amacıyla kontrolden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Hakeme beddua ettiler

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, yönetimini beğenmedikleri karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa’ya büyük tepki gösterdi. Maçın özellikle son anlarında hakemi protesto eden taraftarlar, sık sık "Hakem, evine gitmek nasip olmasın" diye beddua ettiler.

Çarşı nükleer santrale de karşı

BEŞİKTAŞLI taraftarlar ikinci yarının başlamasından hemen önce kapalı tribünde sosyal içerikli 2 pankart açtı. Pankartlarda "Sinop’ta nükleer santral istemiyoruz" ve "Çarşı nükleer santrallere de karşı" ifadeleri yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!