Kocaeli:75 - Botaş: 65

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli:75 - Botaş: 65
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 19:01

Bayanlar Birinci Ligi'nde play-off mücadelesi veren takımlardan Botaş, deplasmanda karşı karşıya geldiği galibiyetsiz lig sonucusu Kocaeli Belediyesi Kağıtspor'u uzatmada 75-65'lik skorla yenip 19'ncu maçında 10'ncu galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Maça Meriç Banu Yenal’ın birinde isabet bulduğu serbest atışlarla başlayan Kocaeli BŞB Kağıtspor, Ceyda Kozluca’nın basketiyle 3-0 öne geçti. Epiphanny Jashay Prince ve Sharnee Jacquelyn Cherelle Zoll’ün sayılarına 12-0’lık seriyle yanıt veren ev sahibi, ilk çeyreğin bitimine 5 dakika kala 15-4’lük avantaj sağladı. Botaş’ın Sharnee Jacquelyn Cherelle Zoll’ün üçlüğüyle farkı 6’ya indirmesinin ardından iki takım da yaklaşık 3 dakika boyunca sayı üretemedi. İlk periyodun skorunu ise Ceyda Kozluca bitime 5 saniye kala attığı basketle belirledi: 21-13.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda top kaybı yapan Botaş, Ceyda Kozluca’nın basketleriyle 11 sayı geriye düştü. Seda Tabakçı (2) ve Epiphanny Jashay Prince’in (4) gayretiyle 6-0’lık seri yakalayan Botaş’a yanıt Meriç Banu Yenal (2), Aslı Sevinç (2) ve Ceyda Kozluca’dan (2) geldi ve ev sahibi farkı korudu. Konuk ekipten Burcu Çiğil, Didem Suer ve Seda Güçlü’nün birer basketiyle ikinci çeyrek 31-26’lık skorla tamamlandı.

Haberin Devamı

Ceyda Kozluca’nın üçlüğüyle açılan üçünçü periyotta Didem Suer (4) ve Chasity Monique Melvin (3) ile atağa kalkan Botaş farkı 4’e indirdi. Ancak Meryem Kolaylı (5) Kocaeli BŞB Kağıtspor’u önde tuttu. Aslı Sevinç ile skor üretmeyi sürdüren ev sahibi, üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakika 39 saniye kala skoru 43-34’e getirdi. Dürdane Gülşah Gümüşay’ın üst üste isabet bulduğu üç sayılık atışlar ve Didem Suer’in başarılı turnikesiyle farkı 2’ye indiren Botaş, rakibine mola aldırdı. Üçüncü periyot, Kocaeli BŞB Kağıtspor’dan Asli Sevinç’in bitime 2 saniye kala attığı basketle 46-42 bitti.

Son çeyreğe iki oyuncu değişikliğiyle giren Botaş’tan Chasity Monique Melvin’in isabetine Burcu Erbaş ve Meriç Banu Yenal karşılık verdi. Sonrasında Dürdane Gülşah Gümüşay ve Epiphanny Jashay Prince’in toplam 5 sayısına engel oyamayan Kocaeli BŞB Kağıtspor mola aldı. Molanın ardından bir üçlük isabeti daha bulan Epiphanny Jashay Prince, Botaş’ı 52-50 öne geçirse de Meriç Banu Yenal ve Ceyda Kozluca farkı yeniden 1 sayıya çıkardı. Bitime 2 dakika 23 saniye kala Didem Suer’in serbest atışlarıyla skora denge (56-56) getiren konuk ekip, Ceyda Kozluca’nın basketiyle geriye düştükten sonra mola aldı. Botaş,Epiphanny Jashay Prince ile yeniden eşitliği sağlarken Meryem Kolaylı’nın son saniyedeki üçlüğü isabetli olmayınca maç 58-58’lik skorla uzatmaya gitti.

Haberin Devamı

Uzatma periyodunda Epiphanny Jashay Prince’in 8 sayılık katkısıyla avantaj yakalayanBotaş, Dürdane Gülşah Gümüşay’ın isabetli serbest atışlarıyla üstünlüğünü koruyup maçı75-65 kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!