Koç Fest Üniversite Spor Oyunları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Koç Fest Üniversite Spor Oyunları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 15:34

Koç Holding'in 2006 yılında başlattığı, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyen spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet unsurlarını bünyesinde barındıran Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, 2011 yılı turnesine başlıyor.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Koç Fest, 18 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Balıkesir, Eskişehir, Muğla, Isparta, Malatya, Samsun ve Konya illerindeki üniversite yerleşkelerini ziyaret edecek. Organizasyon çerçevesinde üniversiteler 13 dalda düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları müsabakalarına katılacak.

Yerleşkelerde gündüz çeşitli yarışmalar düzenlenirken, Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan sosyal medya ile entegre bir çok eğlenceli etkinlik de organize edilecek. Gençler, gece ise şarkıcı Emre Aydın'ın konserleriyle keyifli saatler geçirecek.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları 7 ilde, 13 ayrı branşta düzenleniyor.

Gençlerin ücretsiz olarak katılabileceği Koç Fest süresince, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın final müsabakaları da oynanacak. Balıkesir Üniversitesi'nde voleybol, Anadolu Üniversitesi'nde hentbol ve eskrim, Muğla Üniversitesi'nde futsal, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde hentbol, İnönü Üniversitesi'nde futbol ve masa tenisi, 19 Mayıs Üniversitesi'nde basketbol müsabakaları gerçekleşecek. Organizasyonda yüzme, sutopu, atletizm, cimnastik, tekvando, halter final müsabakaları ve basketbol, voleybol, hentbol, futsal müsabakaları ise Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde yapılacak. Selçuk Üniversitesi ayrıca Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın 2011 sezonunun final müsabakalarında 4 bini aşkın sayıda üniversiteli sporcuya ev sahipliği yapacak.

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda, branşlarında şampiyon olan takım ve sporcular Avrupa şampiyonalarına gitme ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etme fırsatını elde edecek.

Geçen yıl branşlarında şampiyon olan İstanbul Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı ve Hacettepe Üniversitesi Erkek Hentbol Takımı, bu yılın temmuz ayında yapılacak 2011 Avrupa Şampiyonaları'nda Koç Holding'in desteği ile Türkiye'yi temsil edecek.

Avrupa Üniversiteler Basketbol Şampiyonası İspanya'nın Cordoba kentinde, Avrupa Üniversiteler Hentbol Şampiyonası ise Hırvatistan'ın Rijeka kentinde gerçekleşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!