Kızlı erkekli kızağa binecekler

Güncelleme Tarihi:

Kızlı erkekli kızağa binecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 18:23

Uluslararası Bobsleigh ve Skeleton Federasyonu, takım yarışlarında kadınların da erkeklerle birlikte yarışabileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Artık bobsleigh’te kadınlar ve erkekler birlikte yarışabilecek. Uluslararası Bobsleigh ve Skeleton Federasyonu (FIBT), gelecek sezondan itibaren takımların karışık olarak yarışlarda yer alabileceklerini açıkladı. FIBT Başkanı Ivo Ferriani zamanın ruhuna ayak uydurduklarını belirtip “Takımlar yarışlarında (4 erkek yarışı olarak adlandırılıyordu) kadınlar ve erkeklerin bir arada yarışabileceklerine dair kuvvetli bir inanış vardı. Biz de buna inanıyoruz” açıklamasını yaptı. Olimpiyatlarda 2 altın madalya kazanmış olan kadın sporcu Kaillie Humphries de takım yarışında kendisini test etmek istediğini açıkladı.

OLİMPİYATLARDA YOK

Normalde Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar takım yarışlarında yerlerini alamıyorlardı. Ancak FIBT, bu sezon ABD seçmelerinde, Kuzey Amerika Kupası yarışlarında ve Dünya Şampiyonası’nda kadınların da 4 erkekler takım yarışında mücadele edebileceklerini açıkladı. Bu karar üstüne eski dünya şampiyonlarından Nicola Minichiello da 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na da bu kararın sirayet edilmesi için geç kaldıklarını ama 2022 Olimpiyatları’nda bu eşitlik anlayışının oyunlara da sirayet edeceğini umduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!