Kızıltepe'den Fener'e

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepeden Fenere
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 00:00

Aykut Kocaman’ın ilk kez forma şansı verdiği Okan, futbola Kızıltepe Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nde başladı. 2007’de Adana’daki seçmelerde Fenerliler’in gözünden kaçmayan Okan, 3 yılda zirveye çıktı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli kulüpte 9 yıl sonra bir futbol devrimi gerçekleştirdi. 2001 yılındaki Semih Şentürk hamlesinden sonra alt yapıdan hiçbir oyuncu çıkaramayan sarı lacivertliler dün Okan Alkan’ı kazandı. PAOK maçında ameliyat olduğu omuzundan sakatlanan ve en az 10 gün sahalardan uzak kalacağı belirtilen Gökhan Gönül’ün yerine 18 yaşındaki Okan’a şans veren Kocaman, tercihinde ne kadar haklı olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe’nin A takımında yalnızca sezon öncesi yapılan hazırlık kampta Genk’e karşı 11 dakika görev alan Okan Alkan, dün ilk kez resmi bir karşılaşmada görev aldı.

Yoktan var etti

 İlk maçında oldukça soğukkanlı bir oyun çıkaran, tıpkı Gökhan Gönül gibi hücumlara çıkıp, defansta kademeye giren Okan, karşılaşmanın 17. dakikasında ölü pozisyonda, atılan uzun topa hareketlendi. Nefis bir ortayla Alex’e golünü attırdı. Okan 70. dakikada Niang’ın attığı golün de hazırlayıcısıydı.

1992’de Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğan Okan, 2006’da Kızıltepe Eğitim Gençilk ve Spor Kulübü’nde futbola başladı. Aynı yıl Mardinspor’un alt yapısına geçiş yapan Okan, 2007’de F.Bahçe’nin alt yapısına kazandırıldı.

37 kez milli oldu

1 Haziran 2010’da profesyonel olan 18 yaşındaki futbolcunun 31 Mayıs 2013’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Genç Milli Takımlara 37 kez çağrılan Okan Alkan, dünkü maçta futboluyla büyüledi.

Haberin Devamı

Bir ilginç not daha... F.Bahçe’nin alt yapısından çıkan Okan Alkan, bu sezon ilk maçını A2 Ligi’nde oynadı. 24 Ağustos’ta, yani 5 gün önce yine Manisaspor’a karşı ilk 11’de sahaya çıkan Okan o karşılaşmada da başarılı bir performans göstermişti. Dereağzı’ndaki maç 1-1 sona ermişti.

Alex'i de etkiledi

Genç oyuncunun muhteşem performansı sambacıyı da fazlasıyla sevindirdi. Bunun sonucunda da maç bitiminde Twitter’ında yaptığı yorumda genç oyuncuya övgüler yağdırarak, “Mutluyum. Çünkü 6 yıldır ilk defa altyapıdan gelişen bir genç gerçek bir şans bularak kariyerine başladı” ifadesine yer verdi. Bu arada Alex’in karşılaşma öncesinde tüm futbolcuların önünde Okan’a “Aramıza hoş geldin” diyerek kendisine moral verdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!