Kısa yoldan yağlardan kurtulmanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Kısa yoldan yağlardan kurtulmanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2004 00:16

1) Gastrik-bypass ameliyatı

140 kiloya varınca midesi ‘zımbalandı’ ve kurtuldu!

Gillian Zariffis’in (Londra) denemediği bir zayıflama tekniği varsa, o da bilmediğindendir. 36 yaşındaki Zariffis geçen yıl son çare olarak, amfetamin kullanımı gibi yasal olmayan yöntemlere de başvurdu. Ama amfetaminler de işe yaramadı. Ağırlığı 140 kiloya çıkınca Ğboyu 1.70m- Zariffis midesinin ‘zımbalanmasına’ ve bağırsaklarının yeniden ‘düzenlenmesine’ karar verdi.

Gastrik-bypass ameliyatı adı verilen bu müdahale sonucunda Zariffis kilo vermekle kalmadı, sağlık sorunlarının pek çoğundan kurtuldu. Şimdi 90 kilo olan Zariffis şöyle konuşuyor: ‘Kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Farklı bir insan gibiyim. Kendime güvenim geri geldi.’

2) Gastrik pacemaker

Tok hissettiren mide pili!

New Yorklu Charlie Rose çok iştahlı bir insan. Wall Street’te bir finans kuruluşunun yöneticilerinden biri olan Charlie, karşı cins ile olan ilişkilerinde kilo vermesinin çekiciliğini artıracağına inandığı için hızlı kilo vermenin yollarını araştırdı.

Gastrik-bypass kendisi için gereğinden fazla radikal bir çözüm olduğu için doktorunun kendisine önerdiği ‘gastrik stimülatör’ü denemeye karar verdi.

Bu yöntemde kalp piline benzeyen cihaz karın duvarına implant ediliyor ve iki elektrot ile mide kasına bağlanıyor. Cihaz bağırsakların biyokimyasını etkileyerek daha kısa zamanda insanın kendisini tok hissetmesine yol açıyor..

Ne var ki Atlanta’dan Dr.J.K. Champion, bu tekniğin herkeste etkili olmadığını söyleyerek, açlığın, yemek yeme nedenlerimizden yalnızca biri olduğuna dikkat çekiyor. Rose, sonuçta 148 kilodan 109 kiloya indi ve kadınlar ile ilişkileri düzeldi. Bu arada cihazın uzun dönemdeki etkisi henüz bilinmiyor.

3) Kilo verdiren ilaç

İlaçla kilo vermenin bedeli var

Arjantinli Sabrina Weisz Zisman için kilo vermek inişli çıkışlı bir yol gibiydi. 6 yıl önce henüz 54 kiloyken zayıflamayı planladı. Ani kilo verdiren diyetlerli birlikte diüretik ve antidepresanlardan oluşan bir ilaç kokteylini de kullandı. İki ay içinde 39 kiloya düştü.

Ancak çok sinirli oldu. 3 ay içinde verdiği kiloların tümünü geri aldı. Geçen aralık ayında kilosu 68’e çıktı. Mayıs ayında yeniden diyete başladı ve 45 kiloya düştü. Weisz Zisman şöyle konuşuyor: ‘İlaç yardımı ile kilo vermek, sağlıklı bir yöntemle kilo veremememin karşılığında ödediğim bir bedeldir. İkinci kez bu yöntemi deniyorum. Umarım bir daha denemek zorunda kalmam.’ Weisz Zisman en son 49 kiloluk ağırlığını koruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!