Kırkpınar'ın rövanşı Sincan'da

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınarın rövanşı Sincanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:24

Gelecek hafta yapılacak tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından pehlivanlar, 2. Geleneksel Sincan Yağlı Güreşleri'nde rövanş mücadelesinde kapışacak.

Sincan'da 10 Temmuz'da düzenlenecek yağlı güreşlerin basın toplantısı Sincan Belediyesi Spor Kulübü'nde yapıldı. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, toplantıda, geçen yıl 18 Temmuz'da ilkini gerçekleştirdikleri yağlı güreş müsabakalarının ikincisini bu sene 10 Temmuz'da yapacaklarını söyledi.

Organizasyonun Güreş Federasyonuyla ortaklaşa yapılacağını belirten Tuna, şunları kaydetti:

“Sincan güreşlerine Türkiye'nin en gözde sporcuları katılacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 26-27 Haziran'da yapılacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra pehlivanlar Sincan'da rövanş maçında güreşecek. Yağlı güreş bizim ata sporumuz olduğu için ayrı bir önem veriyoruz. Halkımızın futboldan sonra güreşe ayrı bir heyecanı var. Güreşi geleneksel hale getirmek istiyoruz.”

Güreş Federasyonu Başkanvekili Mehmet Genç de ilçelerde düzenlenecek güreş turnuvalarına destek verdiklerini belirterek, “Yağlı güreş, futboldan sonra en fazla seyirciye sahip spor dalıdır. Kırkpınar bu işin olimpiyatlarıdır. Burada mücadele eden güreşçiler Sincan'da yeniden karşılaşma şansı bulacaklar” diye konuştu.

Sincan Yağlı Güreşleri Ağası Mehmet Yiğiner ise ata sporu güreşe destek verdiğini dile getirerek, “Yağlı güreşler, geleneksel olarak atalarımızdan bize miras kaldı. Bu mirası daha da geliştirerek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!