Kim yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Kim yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

Özgener: Kişi başı 250 dolar ödeyip, milli futbolcuların Fransa maçını izlemesini sağladık.
Demirel: Biz bu biletler için para almadık. Ben kendilerine 50 adet davetiye gönderdim.

6 Eylül 2010 Pazartesi...

Saat 15.12...
Ferudun Nigdelioğlu aradı;

Türkiye-Fransa basketbol maçını izleyen milli futbolcular salona biletle girmiş. Türkiye Futbol Federasyonu bu maç için kişi 300 dolar ödemiş. Yanılmıyorsam 30 kişi izlemiş maçı...
Haber çok güzeldi. Öyle ya, bugüne kadar hep “bedavacılık”tan şikayet ederdik. Futbol Federasyonu çok yerinde bir düşünceyle bilet parasını ödüyor, kimseyi zor durumda bırakmadan ay yıldızlı futbolcuları ‘12 Dev Adam’a desteğe koşturuyordu.

Ancak her haber gibi bunun da bir kez daha yetkili bir ağızdan teyit edilmesi gerekiyordu.

Ferudun’a teşekkür ettikten sonra Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aradım.

Saat 15.17...

Özgener, “Haber doğru” dedi...
Ama bir yanlışlık var. Biletlerin tanesine 250 dolar ödedik.

Kaç bilet aldınız?
50 kişilik bilet istedik. Toplam 12 bin 500 dolar ödedik. Bu tür şampiyonalardaki yoğunluğu bildiğimiz için, biletleri federas-yondan değil FIBA’dan aldık.

Başkan çok teşekkür ederim.
Yalnız bir ricam var. Turgay Bey, (Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel) bize bir jest yaptı ve futbolcuları saha içine aldı. Bu jestin altını çizerseniz çok memnun olurum.

Elbette... Hiç merak etmeyin.
Saat 16.15.

Tekrar Sayın Mahmut Özgener’i aradım... Öyle ya, Basketbol Federasyonu bir jest yapmışsa, elbette ki Futbol Federasyonu da buna bir karşılık vermiştir...

“Evet” dedi Özgener, “Biz de onları Belçika maçına davet ettik. Hatta yerlerini de ayırttık. Ama antrenman saatlerini değiştiremedikleri için maça gelemeyeceklerini söylediler ve teşekkür ettiler.”

7 Eylül SALI

Hürriyet Gazetesi Spor Servisi’nin manşeti:
Milli Takım, Milli Takım’ı parayla izledi.

Federasyon futbolcuları Fransa maçına götürmeye karar verdi. Kişi başına 250 dolar biletler için 12 bin 500 dolar ödedi. Basketbol Federasyonu da jest yapıp futbolcuları tribüne değil saha içine oturttu.

Saat 14.37.

Haberde imzası olan Ferudun Niğdelioğlu aradı.

Basketbol Federasyonu’nun açıklamasını okudun mu? Bizim manşeti yalanlamışlar.
İnanılır gibi değildi ama Ferudun doğru söylüyordu.

Açıklama yayınladılar

Basketbol Federasyonu, Hürriyet Gazetesi’ni, daha doğrusu Futbol Federasyonu Başkanı’nı aşağıdaki açıklamayla yalanlıyordu.

“Bugün, başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere bazı yayın organlarında yer alan ‘A Milli Futbol Takımımız kafilesinin, A Milli Basketbol Takımımızın 5 Eylül 2010 tarihinde Fransa ile oynadığı Dünya Şampiyonası Eleme Turu müsabakasını bilet satın alarak izlediği’ yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

A Milli Futbol Takımımız kafilesine, söz konusu müsabaka için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından talep edilen sayıda bedelsiz davetiye Federasyonumuz’ca sağlanmış ve Milli Futbol Takımımız Sinan Erdem Spor Salonu’nda en iyi şartlarda ağırlanmıştır.

Kafilenin müsabakayı en konforlu ve coşkulu şekilde takip edebilmesi için Federasyon Başkanımız Sn. Turgay Demirel devreye girmiş ve istisnai bir uygulama yapılarak kendileri için saha kenarında özel bir oturma alanı oluşturulmuştur. Bu özel uygulama için Federasyonumuz FIBA’ya herhangi bir ödeme yapmamış, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da herhangi bir bedel talebinde veya tahsilatta bulunmamıştır.

Kamuoyunun bu şekilde yanlış bilgilendirilmesi Federasyonumuz’u üzmüştür.”

Özgener: Ben gazetede yazanları söyledim

Saat 16.07.

Mahmut Özgener’i telefonla aradım.

Sayın Başkan, Turgay Demirel’in açıklamasını okudunuz mu? Fransa maçı için bilet bedeli ödemediğinizi söylüyor.
Turgay Bey sabah beni aradı. ‘Ben gazetede yazanları Mehmet Arslan’a söyledim’ dedim. Kendisi haberi okumadığını, arkadaşlarının kendisini haberdar ettiğini ve zor durumda kaldığını söyledi. Sanırım başlık onu rahatsız etmiş. Ama ben Turgay Bey’e haberin son derece olumlu olduğunu ifade ettim.

Başkan siz para ödediniz mi?
Evet, 12 bin 500 dolar ödedik.

Makbuzunu rica edebilir miyim?
Elbette ama biliyorsun şimdi Belçika maçı var. Yarın ya da bir sonraki gün makbuzu da veririm. Ayrıca bu söylediklerimi de açıklama olarak yayınlayabilirsiniz de.

Teşekkür ediyorum.

Saat 16.43...
Turgay Demirel’in cep telefonunu çevirdim. Başkan telefona çıkmadı. Asistanı bugün görüşmenin çok mümkün olmadığını belirtti.

Teşekkür ederim. Ama kendisine iletin lütfen. Bugün Hürriyet Gazetesi’nin haberini yalanmış. Ancak Sayın Başkan Mahmut Özgener ile az önce konuştum. Kendisi haberi bir kez daha doğruladı. Kaldı ki sizin açıklamanızın tam aksi yönde bir beyanat verdi. Bu konuda kendisinin görüşünü rica edecektim. Lütfen sayın başkan beni arasın.

Saat 16.48

Bu kez arayan Turgay Demirel...

Sayın Başkan merhaba...
Beni aramışsın.

Evet sizi aradım Sayın Başkan. Bugünkü yalanlamanız için.
Yalan. Çünkü biz bu biletler için para almadık. Ben kendilerine 50 adet davetiye gönderdim.
/images/100/0x0/55eb296cf018fbb8f8af5138


Biz de zaten biletlerin FIBA’dan alındığını söyledik. Yalan bunun neresinde? Kaldı ki Mahmut Bey para ödediklerini söylüyor.

Pota arkasında yer

Senin haberin yanıltıcı.
Sayın Başkan Milli Takım’a ancak pota arkasında yer bulabilmişsiniz? Biz bunu yazmadık.

Ne yapacaktım ki... Bizim elimizdeki yerler ancak orasıydı. Federasyon, FIBA’ya ait yerden almış biletleri.
Başkan, haberi doğruluyorsunuz.

Bak haberin burada...
Ne diyor haberde? Biletler için FIBA’ya 12 bin 500 dolar ödenmesi gerekiyordu. Futbol Federasyonu da ödediğini söylüyor.

Yalan bunun neresinde? Başkan, ya siz ya da Özgener yanılıyor.
... Benimle bu tavırda konuşamazsın...

Ve telefonu kapattı.

Ortak dostlar devrede!

Sayın Turgay Demirel, dün bir açıklama yaparak Hürriyet’in manşetini yalanladınız. Oysa Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in ifadeleri de sizi yalanlıyor. Lütfen, Özgener’e yanıtı siz verin. Ama ne olur, dün akşam yaptığınız gibi ortak dostlarımızı devreye sokmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!