Kılavuz: Yolumuz çok uzun

Güncelleme Tarihi:

Kılavuz: Yolumuz çok uzun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 15:53

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılan Erkek Milli Takımı'nın ilk maçında Çek Cumhuriyeti'ne yenilmesinin ardından, “Yolumuz çok uzun, ama doğru yoldayız” dedi.

Kılavuz, Türk buz hokeyinin dünya sıralamasında 35. olduğunu, ancak daha sonra çok iyi sonuçlar alarak 30. sıraya kadar ilerlediğini söyledi.

Bu organizasyona Türkiye'de olduğu için katıldıklarını ifade eden Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buraya gelen takımlar, ilk 10 sırada olan takımlar. Yolumuz çok uzun, ama doğru yoldayız. 2009'a kadar 2 olan tesis sayımız şu anda 7'ye çıktı. Bu tesisler ve bu destek olduğu sürece, bu federasyonun ve bu sporun iş yapacağını düşünüyorum. Amacımız 2014'teki Sochi Olimpiyatları'na gitmek.

Oyuncularımız da 4 aydan beri üniversitelerini dondurarak, hazırlıklarını yapıyorlar. Bugün de güzel bir mücadele ortaya koydular. Rakibimiz geçen yıl Avrupa Şampiyonu ve bizden 130-140 yıl önce bu spora başlamışlar. Bizim ülkemiz de gelişiyor, ekonomik yönden kalkınıyor. Tahmin ediyorum, önümüzdeki yıllar içinde Türk buz hokeyi dünyada ilk 5 içinde yer alacaktır.”

Kılavuz, Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı sırasında yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili de “Bunlar olağan şeyler, Avrupa şampiyonalarında da oluyor. Bunları ön plana çıkarmamak lazım. Önemli olan başarılı bir organizasyon yapmak. Şu anda gelen takımlar çok memnunlar. Bütün birimler, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için çalışıyor” diye konuştu.

ANTRENÖR TARIK GÖÇMEN

Buz Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Tarık Göçmen ise Çek Cumhuriyeti'nin buz hokeyinde en üst klasmanda yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Biz de en alt gruptayız. Karşılaşmada en büyük sıkıntımız, duygusal davranmamız. Birkaç gol yeyince kafalar düşüyor. Psikolojik bir durum bu. İlk periyotta karşılaşmayı uzun süre 0-0 berabere götürmek güzel bir durum. Bu çok zor bir şey. İkinci periyotta birkaç gol üst üste yeyince motivasyonumuz bozuldu. Ama her şeye rağmen, Çek Cumhuriyeti'ne karşı, Türkiye seviyesindeki bir ülke için 16-0 kötü değil.”

Milli takımın potansiyeli olduğunu aktaran Göçmen, “Herkesin bilmesi lazım, Türkiye, bu ülkeler arasında iyi mücadele edip, tecrübe kazanmak için var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!