Kicker: Nihat'ın golüTürkiye'yi coşturdu

Güncelleme Tarihi:

Kicker: Nihatın golüTürkiyeyi coşturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 16:46

(A) Milli Futbol Takımı'nın Bosna Hersek'i 1-0 yenerek Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek olan 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etmesi, Alman gazetelerinde benzer yorumlarla verildi.

Haberin Devamı

Alman spor dergisi Kicker, “Nihat'ın golü Türkiye'yi coşturdu” başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'nin, Bosna-Hersek karşısında maçın başından itibaren oyunu kontrol ettiğini, Hamit'in pasıyla Nihat'ın golü bulduğunu ve Türkiye'nin haklı bir galibiyet elde ettiğini yazdı.

Berlin'de yayınlanan B.Z. gazetesi de, “Türkiye Bosna'ya karşı, Avrupa Şampiyonası'na titreyerek gitti” başlığıyla verdiği haberde, “Türkiye rahat bir nefes aldı” şeklinde yorum yaptı.

Türkiye'nin 1996 ve 2000 yılından sonra 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerine katıldığını belirtilen haberde, Türk taraftarların, aynı anda oynanan Malta-Norveç maçını dinlediği ve Ali Sami Yen Stadı'nda maçın son dakikasına kadar titredikleri kaydedildi.

Tagesspiegel gazetesi de, maçın son düdüğünden sonra Ali Sami Yen Stadı'ndaki tribünlerin “Ay-yıldızlı kırmızı bir denize” dönüştüğünü, oyuncuların, yöneticilerin ve seyircilerin sevinçten ağladıklarını yazdı.

Haberin Devamı

“www.sport1.de” adlı İnternet sitesinde de, “Türkiye'de coşku ateşi” başlığıyla verilen haberde, Türkiye'nin C Grubu'nda Yunanistan'dan sonra Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!