"Kıbrıs Rum Kesimi bile beni destekliyor"

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs Rum Kesimi bile beni destekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 10:19

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Avrupa Satranç Birliği (ECU) başkanlık seçiminde yarışacak.

29 Eylül'de yapılacak seçimlerde Almanya Federasyonu Başkanı Robert von Wiezsacker ile Bulgar Silvio Danailov ile yarışacak olan Yazıcı, seçimlerde “favori” olarak gösterildiğini söyledi.

Diğer iki adaya karşı açık ara önde olduğunu ifade eden Yazıcı, “Uğur Erdener'in, bir ilke imza atarak Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığına getirilmesinin ardından, umarım ben de Avrupa'daki Türk başkan olurum” diye konuştu.

Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Ermenistan'ın bile kendisini desteklediğini anlatan Yazıcı, “Favori gösterildiğim bu seçimi kazanmamam için olağanüstü bir durum olmalı” dedi.

Yazıcı, seçimin nasıl yapılacağı hakkında şu bilgileri verdi:
“54 ülke oy kullanacak. Adaylardan biri ilk turda 28 oy alırsa seçimi kazanacak. Bu rakamı hiçbir aday tutturamazsa, ilk turda en az oy alan aday elenecek. Diğer 2 aday arasında tek turlu bir seçim yapılacak ve oyların yüzde 51'ini alan aday başkanlığa getirilecek. Ben ilk turda yüzde 60 civarında oy alarak bu seçimi kazanacağımı düşünüyorum. Bunun için çok dikkatli bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'de son derece iyi yönetilen bir kurum olan Satranç Federasyonu'nun başkanı olarak, tüm deneyim ve tecrübemi Avrupa'ya taşımak ve Avrupa satrancının daha da büyümesini sağlamak benim için son derece motive edici bir görev olacak.”

“AVRUPA'DA YAPACAK ÇOK ŞEY VAR”

ECU Başkanlığına getirildiği takdirde yapacak çok şey olduğunu ifade eden Ali Nihat Yazıcı, öncelikle tüm federasyonların gelişimine katkıda bulunmak istediğini belirterek, “Okulda satrancın tüm Avrupa'da yaygınlaşmasını sağlamak, pazarlama, federasyon, lisans üyeliği, organizasyonel gelişme anlamında pek çok proje var” dedi.

Çok sayıda ECU akademisi kurmak, gelişim seminerleri yapmak gibi projelerinin bilindiğini anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:
“Kısaca Avrupa'da satranç profilini yükseltmek, harici finansal yardım almak ve sponsorluk anlaşmaları yapmak, satranca olan genel ilgiyi ve katılım artırmak, ülkemizi ECU'da etkin bir şekilde temsil etmek, her düzeydeki oyuncunun uzun vadede başarılı ve istikrarlı olmasını sağlamak gibi bir çok düşüncemiz var.”

Türkiye'de spora büyük önem verildiğini kaydeden Yazıcı, “Federasyonların özerkleşmesiyle birlikte özellikle son 8 yılda büyük bir gelişim yaşandı. Bu nedenle devlet bunu bizim kadar, belki bizden de çok istiyor. Böyle bir konuma gelmek, Türkiye'de satranca çok büyük bir rüzgar kazandıracak, satrancın daha hızlı yaygınlaşmasını sağlayacak, saygınlığını artıracak ve gelişimine büyük katkı yapacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!