Kezman: Para için geldim

Güncelleme Tarihi:

Kezman: Para için geldim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 16:18

Fenerbahçe'nin golcüsü Mateja Kezman, en verimli döneminde sarı-lacivertli takıma geldiğini belirterek, "Buraya gelmemdeki ilk neden maddiyattı" dedi. Sırp oyuncu, "G.Saray ve Beşiktaş bizi zorlayamazlar" dedi.

Kezman, 6 yıl önce yine Fenerbahçe'den bir teklif aldığını hatırlatarak, "Fenerbahçe geçen sürede hep beni takip etmiş. O dönemde PSV Eindhoven'e tercih ettim, daha sonra da Chelsea'ye gittim. Önümüzdeki 4-5 sezon futboldaki en verimli, en başarılı dönemim olacak. Herkes Fenerbahçe'ye transferimde çok şaşırdı. Ama bu sefer mali konular daha önemliydi. Fenerbahçe'ye gelmemdeki ikinci neden ise iyi bir takımda oynamak istememdi" dedi.

Süper Lig'in Hollanda ve Almanya seviyesinde olduğunu kaydeden golcü oyuncu, "Çok yetenekli futbolcular var ama taktik, disiplin ve tecrübe konusunda eksikler de var. Fenerbahçe olarak önümüzdeki sezon üst düzey Avrupa takımlarının seviyesine geleceğiz" diye konuştu.

"TUNCAY VE ARDA ÇOK YETENEKLİ"

Kezman, takım arkadaşı Tuncay'ın çok yetenekli ve genç bir oyuncu olduğunu dile getirerek, "Fenerbahçe dışında Galatasaraylı Arda çok yetenekli. Fakat taktik, tecrübe ve disiplin eksikleri var. Bunlar giderildikten sonra ikisinin de çok başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Türk hakemlerini de değerlendiren Kezman, İspanya ve Hollanda'da da hakemlerin hata yaptığını, ancak Türk hakemlerinin bu konuda daha kötü olduğunu söyledi.

Fair-play'e uygun davranan bir oyuncu olduğunu belirten sarı-lacivertli forvet, "Çok zorlandığım anlar oldu, fakat asla elimle gol atmak gibi bir kandırmacıyı düşünmedim. Takım arkadaşlarıma, rakibime ve futbola, yani işime saygı duyuyorum. Ben dürüst bir oyuncuyum" dedi.

Kezman, Türkiye'deki çoğu kaleciyi tanımadığını ama Galatasaray'da forma giyen Mondragon'un çok iyi bir kaleci olduğunu dile getirdi.

"FENERBAHÇE'Yİ KİMSE ZORLAYAMAZ"

Fenerbahçeli oyuncu, şu an ligin en güçlü takımının kendileri olduğunu ileri sürerek, "Hem Galatasaray, hem de Beşiktaş iyi takımlar. Fakat iki takımın da kendi içlerinde bazı sorunları var. Galatasaray ve Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında çok büyük farklar var. Bizi zorlayamazlar" şeklinde konuştu.

"ARA TRANSFERE İHTİYAÇ YOK"

Kezman, takımın transfere ihtiyacı olduğunu düşünmediğini belirterek, "Son üç ay içerisinde takıma birçok yeni oyuncu katıldı. Nasıl oynamamız gerektiğini yeni yeni öğreniyoruz. Eğer kış döneminde yeniden oyuncu transfer ederseniz, takıma uyum sağlamaları için sadece iki haftaları olacak. Bu da yeterli bir zaman değil. Bizim zaten sezonu tamamlayacak kadar iyi oyuncularımız var. Fakat lig sonunda yeni oyuncular alınabilir" dedi.

"GALATASARAY'A GOL ATTIĞIM İÇİN GURURLUYUM"

İspanya, Hollanda ve Sırbistan'da birçok derbide forma giydiğini vurgulayan sarı-lacivertli golcü, "Fakat Galatasaray derbisi gibi, heyecanı, enerjisi ve taraftar sevgisi bu kadar yüksek bir maçta ilk defa oynadım. Böylesi bir maçta görev aldığım ve özellikle gol attığım için çok gururluyum" diyerek sözlerini tammaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!