Kerem Gönlüm'ün ikinci dalya heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Kerem Gönlümün ikinci dalya heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 11:22

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunda mücadele eden Anadolu Efes'in deneyimli oyuncusu Kerem Gönlüm, takımının yarın Laboral Kutxa ile yapacağı karşılaşmayla bu organizasyonda ikinci dalyasını yapacak.

Haberin Devamı

Kariyerinde Avrupa Ligi'nde şu ana dek 199 maça çıkan Kerem Gönlüm, Laboral Kutxa karşısında forma giymesi halinde 200. karşılaşmasında mücadele edecek. sorularını yanıtlayan lacivert-beyazlı oyuncu, Avrupa Ligi'nde 200 maç barajına ulaşan ilk Türk oyuncu olacağını ve bunun kendisine gurur verdiğini söyledi.

"Gurur verici"

Geçen hafta bin ribaunt barajını aşan tecrübeli basketbolcu, "Kariyerimde böyle başarılar olması gurur verici. Ribaunt özelliği olan bir oyuncuyum. Bininci ribaundum smaçla geldi. Bu nedenle çok anlamlıydı. Yarın da Avrupa Ligi'nde 200 maç barajına ulaşan ilk Türk oyuncu olacağım. Bunlar gurur verici şeyler. Bir sporcunun kariyerinde önemli başarılar" diye konuştu. Kariyerindeki başarıların yanı sıra maç kazanmaktan dolayı da mutlu olduklarını vurgulayan Kerem Gönlüm, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de elimden geleni yapıyorum. Olumlu anlamda da takıma katkı veriyorsam ne mutlu bana. Maç kazandıkça daha da değerli oluyor. Kariyerime başarılı şekilde devam etmek istiyorum. Bir saniye olsun, 40 dakika olsun, en iyisini yapmak istiyorum. O karakterde bir oyuncuyum. Zorluklar karşısında pes etmedim. Mücadeleyi seviyorum. Hırslı bir oyuncuyum. Çok çalışmayla beraber başarılar geliyor."

Anadolu Efes'te 9. sezonunu geçiren milli basketbolcu, "Burayı benimsedim. Şimdilik oynamayı düşünüyorum. Tabi bir yerde bırakmam gerekecek. Bıraktığımda kulübümde yeni nesillere tecrübelerimi aktarabileceğim bir konumda olmak isterim" diye görüşlerini aktardı.

"Gençlere örnek olmaya çalışıyorum"

Kerem Gönlüm, hem milli takımda hem de kendi kulübünde genç oyunculara örnek olmaya çalıştığını dile getirdi. Takımda yetenekli bir jenerasyon olduğunu vurgulayan lacivert-beyazlı oyuncu, şöyle konuştu:

"Eskiden çok fazla uzun oyuncu ya da kısa oyuncu yoktu. Oyuncuların hepsi çok yetenekli ama yanıltıcı olmak da istemiyorum. Birçok yetenekli oyuncu maalesef ismi bile duyulmadan basketbol sahasından silinip gitti. Onların böyle olmasını istemiyorum. Tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Üzerime düşen görevi yapmak zorundayım. Onlara çok çalışmaları gerektiğini söylüyorum. Yeteneğin daha değerli hale gelmesi için düzenli yaşamalarını ve çalışmalarını söylüyorum. Önlerinde bizler gibi ağabeyleri var. Biz her şeyi kendimiz çözmeye çalışıyorduk."

"Sezonun en önemli zamanı geldi"

Takımın da yavaş yavaş toparlandığını kaydeden lacivert-beyazlı oyuncu, şunları söyledi:

"THY Avrupa Ligi Top 16 turunda ilk galibiyeti geçen hafta aldık. İkinci turda sertlik seviyesi arttı. Emporio Armani maçını mucizevi üçlükle kazandık. Şimdi deplasmanda kazanmamız gerekecek. Yeni hocamızla beraber değişiklikle olmaya başladı. Sezonun en önemli zamanı şimdi gelmeye başladı. İyi durumdayız. Galatasaray gibi önemli bir rakibi yendik. Yavaş yavaş olumlu sinyaller vermeye başladık. Maç kazanıp morallenmeye ihtiyacımız vardı. Emporio Armani maçındaki tarihi üçlük ayrı bir hava kazandırdı. Aynı direnci gösterip İspanya'da Laboral Kutxa karşısında da galip geleceğimize inanıyorum. Savunma yaptığımızda işler çok iyi gidiyor. Sinerji oluştu."

İstikrarıyla dikkati çekiyor

Kerem Gönlüm, istikrarlı performansıyla dikkati çekiyor. Laboral Kutxa maçıyla 200. Avrupa Ligi maçına çıkacak lacivert-beyazlı oyuncu, bu organizasyonda en fazla forma giyen Türk oyuncu unvanını elinde bulunduruyor. Geçen hafta bin 6 ribaunda ulaşan Kerem Gönlüm, bin 221 sayıyla Türk oyuncular arasında 3. sırada yer aldı. Milli basketbolcu ayrıca Avrupa Ligi'nde 118 asist, 129 top çalma ve 53 blok yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!