Kendinize gelin

Güncelleme Tarihi:

Kendinize gelin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe - Eintracht Frankfurt maçı oynandı. Herkesin bildiği gibi bu maçın sonucu 3-0'lık net bir skorla Fener'e hüsran oldu. Fenerli bu yenilgiye elbette tepki gösterecek. Gösterdi de... Maçın sonucuna tepkiler sürerken şeref tribününde Vefa Küçük ile Ertuğrul Hataylı, Saffet Sancaklı ve Jay Jay Okocha için birbirlerine sözlü sataşmalarla itham ettiler. Hiç olacak iş mi bu?

İki Fenerli yönetici kendi takım oyuncularını yerden yere vururcasına kavgaya tutuşur mu hiç? Olmaması gereken bu tür olaylar, ne yazık ki Fenerbahçe Yönetimi'nde oluyor. Yazıktır, günahtır ve koskoca ayıptır. Bu ayıp da Küçük ve Hataylı'ya aittir. Kendilerini bu satırlarla kınıyor ve ‘‘Kendinize gelin beyler'' diye uyarmak istiyorum.

BOLİÇ EFENDİ'NİN EGOİSTLİĞİ

Şimdi gelelim Bayern Münih maçına ve sonucuna... Oyun iyi, sonuç kötü... F.Bahçe maçın dörtte üçlük bölümünde güçlü rakibi Bayern Münih'ten daha iyi göründü. Çok sayıda gol pozisyonu da üretti. Rakibinin kalesi önünde daha fazla görüntü verdi. Gol olması için güçlü olmasa bile şut denemelerinde de bulundu. Ama bir türlü golü bulamadı. Nasıl golü bulacak ki... Boliç efendi, gol atan adam olmak sevdasından olağanüstü egoizm içinde bir futbol anlayışından hala kendini arıtmış değil... Sanki bey kardeşimiz gol atınca basketteki gibi iki veya üç sayı kazanılacağını sanıyor. Hele maçın ikinci yarısında sıfır tabir edilen aut çizgisi üzerinden şut atmasına ne demeli... İlie daha rahat gol yapacak görüntü vermesine rağmen bu pozisyonda Boliç'in egosu Fener'i de İlie'yi de golden yoksun bıraktı. Eğer ki, daha sonraki maçlarda Boliç'in futbol anlayışı böylesine devam ederse, İlie de saha içinde otobüs durağındaki yolcu gibi beklemek zorunda kalır. Verimi de o denli az olur, Boliç ve Otto Bariç'in dikkatine sunulur.

OTTO'NUN SÖZLERİNİ YADIRGADIM

Bu arada maç öncesi TV ekranlarında Otto'nun sözlerini yadırgadım. ‘‘Bayern Almanya şampiyonu... Yıldızlar topluluğu... Beraberlik ya da az farklı Fener yenilgisi başarılı olurmuş, beyfendice...''

İşte bunu anlayamadım, daha doğrusu yadırgadım. Bilmiyorum dünyada hangi teknik patron böylesine, yenilgiyi başarılı gösterebilir. Takımın başındaki teknik adam bu tarz düşünce içinde olursa, futbolcular neler düşünmez ki... Kısaca ‘‘Fener iyi oynadı, kaybetti'' felsefesine karşıyım. Kazanacak hesaplar peşindeyim. Ben Fener'in bahçesinde bunları öğrendim.

Otto Bariç takıma kolay gol yemesine engel koyacak plan yapmalı... Rakip kale önünde gol becerisinde olacakları oynatmalı... ‘‘Egoistleri değil, gol becerisindekileri oynatmalı'' diyorum. Yoksa iyi oyunla kaybedilen maçlar Fener'de övgüler değil, tepkiler getirir. Haberiniz ola...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!