Kendimizi vurduk

Güncelleme Tarihi:

Kendimizi vurduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

Almanya’daki Mustafa Bakraç, yolladığı şikayet mektubunda "Hukuk devletine ve FIFA normlarına aykırı seçim olacağı kesin. FIFA’nın olaya el koymasını istiyoruz" diyerek FIFA’dan Ankara’ya gözlemci gönderilmesini istedi.

ALMANYA’da yaşayan Türk avukat Mustafa Bakraç, FIFA Başkanı Joseph Blatter’e bir mektup yazarak, Türkiye’deki seçimlere siyasi iradenin karıştığını, bu nedenle seçimlerin FIFA tarafından takip edilmesini istedi. Bakraç dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye tarihinin en zor seçimini yaşıyor. Seçime hükümetin karıştığı ve delegelere baskı yapıldığı yönünde söylentiler var. Hukuk devletine ve FIFA normlarına aykırı bir seçim olacağı kesin. Ana hedef, Spor Bakanı tarafından Haluk Ulusoy’un seçimleri kazanmasını önlemek.

Baskı altındalar

Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, Haluk Ulusoy’un seçimi kazanması durumunda seçimlerin tekrarlanacağını söylemesi büyük bir öfkeye neden olmuştur. Bakan o kadar ileri gitmiştir ki, seçmenlerin Ulusoy’u seçmesi halinde çeşitli baskılar ve hükümetin tedbirleriyle karşılaşacaklarını belirtmiştir.

Yine bakan tarafından delegelere üstü kapalı olarak tehditler var. Türk futbol tarihinde ilk kez, seçimler sandıkla değil, sanki açık oylama ile yapılacak. Zaten son seçimde de bakan özel bir yasa çıkararak Haluk Ulusoy’un önünü kesmek istedi. Delegelerin baskı altında olması nedeniyle FIFA’nın olaya el koymasını bekliyoruz. FIFA’nın gücünü kullanarak adil bir seçim yapılmasını sağlamasını istiyorum. Çünkü spor bağımsız kalmalıdır."

Gözlemci Erzik

FIFA’nın daha önce Yunanistan, Portekiz ve diğer bir kaç ülkede de şikayet üzerine seçimlere gözlemci gönderdiği ve hatta Yunanistan Futbol Federasyonu’nun faaliyetlerini askıya aldığı biliniyor.

Bu takiplerin bir kaçında Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de görev almıştı. FIFA’nın ülke seçimlerinde baskılar ve yanılışlıklar tespit etmesi durumunda önce o ülkeye uyarı, daha sonra faaliyetleri askıya alma son olarak da üyeliğini iptal etme hakkı bulunuyor. Genel kurulda gözlemciliği ise UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik yapacak.

BİLDİRMEK GÖREVİM

Köln’de 3 yıldır avukatlık yapan 33 yaşındaki Mustafa Bakraç, Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimine siyasetin karıştığını belirterek "Bu nedenle durumu FIFA’ya bildirmeyi bir görev olarak görüyorum" dedi.

Yunanistan’da FIFA geri adım attırdı

YUNANİSTAN’da hükümet, şu anki mevcut Federasyon Başkanı Vassilis Gagatsis’in önünü kesmek için kanuni düzenlemeler yaptı, FIFA olaya müdahale etti. Hükümetin diretmesi üzerine Yunanistan’ın FIFA üyeliğinin askıya alınması gündeme geldi, bunun üzerine hükümet geri adım attı. Portekiz’de ise Hakem Kurulu ve Kulüpler Birliği Başkanı hakkındaki yolsuzluk iddilarına hükümet el attı, FIFA yine olaya müdahale etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!