"Kendi hatası yüzünden düştü"

Güncelleme Tarihi:

Kendi hatası yüzünden düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 14:29

Erzurum'da düzenlenen 'FIS Continaltal Cup' yarışları için Kiremitliktepe'deki prova sırasında atlama kulesinden kayakla atlarken yere çakılan 17 yaşındaki Samet Karta'nın sadece köprücük kemiğinde çatlak çıktı.

Haberin Devamı

Büyük bir kazayı mucize kabilinden hafif atlatan Samet Karta, "Rüzgardan düştüm ama Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim" dedi. Samet Karta'nın düşmesini değerlendiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar " Kulelerde herhangi bir teknik sorun yok. Sporcunun kendi hatasından dolayı düşmüştür. Bu tür kazalar sporda normaldir" diye konuştu.

27 Ocak- 6 Şubat 2011'de ki Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapılacağı Erzurum, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 'FIS Continental Cup' yarışları ile tesisleri ve sporcuları deneme olanağı buldu. Oyunlar için Kiremitliktepe'de yaptırılan 95 ve 125 metre yüksekliğindeki Avrupa'nın en yüksek, Türkiye'nin tek atlama kulelerinden dün (17 Aralık) talihsiz bir kaza yaşandı. Türk Milli Takımından 3 olmak üzere çeşitli ülkelerden 14 sporcunun 95 metre yükseklikteki kuleden prova niteliğindeki ilk atlayışı yapan Faik Yüksel alkışlar ve ıslıklar eşliğinde piste iniş yaptı. İkinci sırada atlayan Erzurumlu milli sporcu Samet Karta ise havalandıktan sonra iniş sırasında dengesini kaybederek pistte yuvarlandı. Spor Lisesi öğrencisi olan ve 4 yıldan beri yurt dışında kayakla atlama yapan Samet Karta, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

SAMET KARTA: "RÜZGAR NEDENİYLE DÜŞTÜM"

Köprücük kemiğinde çatlak olduğu belirlenen ve Ortopedi Servisinde tedavi altına alınan Samet Karta'nın durumunun iyi olduğu bildirildi. Oğlunun ilk atlayışını izlemek için tesislere gittiğini belirten annesi Muazzez Karta, kaza sonrası şoka girdiğini söyledi. Samet'e bir şey olmaması için dua ettiğini ifade eden Muazzez Karta, "Oğlumun durumu çok iyi. Allaha şükürler olsun" dedi.

Rüzgarın etkisiyle havada dengesini kaybederek piste çakıldığını söyleyen Samet Karta ise köprücük kemiğinde çatlak olduğunu, yüzündeki yaraların hiç önemli olmadığına işaret etti. Samet Karta,"Türkiye'de ilk kez atlarken kaza geçirdim. Avrupa'da yaklaşık 20 ülkede atladım, yarışlara girdim ve dereceler aldım. Rampadan iyi bir çıkış yaptım. Sonra yükseldim ama büyük bir ihtimalle ayaklarımı serbest bıraktım ve düştüm. Bence rüzgardan oldu. Düştüm ama herhangi bir sağlık sorunum yok. Allahın izniyle iyileştikten sonra yine antremanlara devam ederek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum " diye konuştu.

Haberin Devamı

GS İL MÜDÜRÜ CİNTIMAR "DEĞERLENDİRDİ

Yaşanan talihsiz kazayla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, sporcu Samet Karta'nın erken iniş yaptığı için düştüğünü söyledi. Samet Karta'nın 2,5 ay kadar önce Slovenya'da kayakla atlama yaparken düşerek topuğunu çatlattığını ifade eden Fatih Çintımar "Yurt dışındaki yarışlarda 4 çocuğumuzun ayağı kırıldı. Sporun doğasında olan bir şey. Samet'in durumu gayet iyi. Futbol oynarken oyuncular nasıl düşüyorsa, kayakla atlama yarışlarından da düşebilir. 130- 140 metre uçuyorsunuz , havada en küçük bir hata düşmek için yeterli nedendir. Sporcu, tamamen kendi hatasından dolayı düştü. Bu tür kazalar sporda normaldir. Kulelerde hiç bir sorun yoktur. Daha sonra yapılan yarışlarda önemli dereceler alındı" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan atlama kulelerinden genç sporcu olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın 13 yaşındaki oğlu Muhammet İrfan Çintımar atladı. K-95 kulesinden üçüncü sırada atlayan ve 4 yıldır kayakla atlama yapan Muhammet İrfan Çintımar, Ekim ayında Polonya'nın Szczyrk şehrinde düzenlenen uluslararası yarışmada 68 ve 70 metre atlayarak bronz madalya kazandı. Kulelerden atlayan en yaşlı sporcu ise 45 yaşındaki Slovenyalı Peter Slatnar oldu. En genç ve en yaşlı sporcular atlayış sonrası atlama kuleleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!