Kenan Sofuoğlu'nun izinde

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlunun izinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 11:40

"Demir at"ların tutulamayan ikizleri Kenan Sofuoğlu'nun izinde.Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ikiz motokros ve süpermoto sporcuları Deniz ve Can Öncü, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışlarda hep ilk iki sırayı paylaşıyor - Yurt içi motokros şampiyonalarında büyük başarılar elde eden ikizler, yarıştan çok gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle dikkati çekiyor - Babalarının doğum günü hediyesi olarak aldığı motosikletle 5 yaşında tanışan ikizler, kendileriyle ilgilenen Kenan Sofuoğlu gibi iyi bir sporcu olmayı ve dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor

Haberin Devamı

Motokros ve süpermoto yarışı sporcuları 11'er yaşındaki ikizler Deniz ve Can Öncü, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışlarda ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor.Türkiye'deki motokros şampiyonalarında, parkurların favori ikilisi olan ve adlarından sıkça söz ettiren ikizler, yarıştan çok gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle hem izleyenlerden hem de ağabeyleri motokrosçulardan büyük ilgi görüyor.

Avrupa Motosiklet Kulübünce Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Parkuru'nda düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak Yarışı'nın en çok konuşulan isimlerin başında, diğer müsabakalarda olduğu gibi Alanya'dan katılan Deniz ve Can Öncü geldi.

Yarışmaya favori başlayan ikizlerden Deniz, 85cc kategorisinde birinci, Can ise ikinci olurken, 65cc sınıfında ise Can birinciliği, kardeşi de ikinciliği aldı. İki kardeş, küçük motorlu motosikletlerine rağmen zorlu parkurda elde ettikleri zamanlamayla güçlü motosiklet kullanan birçok ağabeyini geride bıraktı.Türkiye'deki motokros şampiyonalarında, parkurların favori ikilisi olan ve adlarından sıkça söz ettiren ikizler, ulusal ve uluslararası motokros ve süpermoto yarışlarında ilk iki sırayı kimseye kaptırmıyor.

Özellikle motokrosta, yarıştan çok gösteriyi andıran sürüş teknikleriyle hem izleyenlerden hem de ağabeyleri motokrosçulardan büyük ilgi gören ikizlerin yarışların son turunda ortaya koydukları performans, rampalardan atlamaları, yarış severlere heyecanlı dakikalar yaşatıyor.

"Çok zor bir spor değil"

Motokrosu çok sevdiğini belirten Deniz Öncü, motosikletle 5 yaşında tanıştığını belirterek, ikizi Can ile 65cc ve 85cc kategorilerinde yıllardır yarıştıklarını söyledi.Bu spor dalında Türkiye'de birinciliklerinin, Avrupa ve Balkanlar'da ise süpermoto yarışlarında derecelerinin bulunduğunu anlatan Deniz, "Süpermoto yarışlarında Avrupa, Doğu Avrupa ve Balkanlar'da ikinciliklerim var. Yarışlarda en büyük rakibim kardeşim oluyor ve ona hiç kolaylık sağlamam" dedi.

Alanya'da pist olmadığını, genellikle ormanlık alanlarda çalıştıklarını dile getiren Deniz, "Hedefim, Kenan Sofuoğlu gibi başarılı bir sporcu olmak. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Başarırım, herhalde çok zor bir spor değil. Öğrendikten sonra kolay. Sadece 2011'de düştüm, omzum kırıldı. Korkmadım halen devam ediyorum" diye konuştu.

Can ise babalarının doğum günü hediyesi olarak aldığı motosikletle 5 yaşında tanıştıklarını ifade ederek, o günden bu yana kardeşiyle üzerinden inmediklerini anlattı.Türkiye Motokros Şampiyonalarında 85cc kategoride geçen yılın birincisi olduğunu belirten Can, "Kardeşim ikinci oldu. Kardeşim 65cc'de birinci ben ikinci oldum. Avrupa, Balkanlar ve Doğu Avrupa süpermoto şampiyonalarında ise şampiyonluklarım var. Bu yarışlarda ikinciliği kardeşim aldı. Kardeşimle yarışmak zor oluyor ama bu yarış sonuçta, herkes birincilik için mücadele veriyor" ifadesini kullandı.

Özellikle süpermoto yarışlarında konusunda Kenan Sofuoğlu'nun kendileriyle ilgilendiğini vurgulayan Can, hedefinin kardeşiyle aynı olduğunu Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmayı istediğini söyledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!