Kenan Sofuoğlu İstanbul'da yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlu İstanbulda yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 15:56

Dünya şampiyonu Türk pilot Kenan Sofuoğlu: "Bu sabah bile kalktığımda Türkiye'de yarışacağıma inanamadım" dedi.

Haberin Devamı

Intercity İstanbul Park'ta padok alanında kurulan platformda düzenlenen basın toplantısına Supersport sınıfında yarışan Dünya şampiyonu Türk pilot Kenan Sofuoğlu'nun yanı sıra bu sınıfta lider durumda bulunan Sam Lowes, Superbike'da ilk sıradaki Tom Sykes ile bu sınıfta yarışan pilotlardan Leon Haslam, Ayrton Badovini, Jules Cluzel, Chaz Davies, Eugene Laverty katıldı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'ın yanı sıra organizasyonun sportif direktörü Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker'in de bulunduğu basın toplantısında, "Wild Card" (katılım hakkı) verilerek 11. ayak mücadelesinde yarışma fırsatı verilen Türk pilotlar Barış Tok, Mert Aytuğ, Çağrı Coşkun (Supersport), Tolga Uprak ve Yunus Erçelik (Superbike) medya mensuplarına tanıtıldı.

Haberin Devamı

25 Bin Seyirci Bekleniyor

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ak, sporcuların basın toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada hafta sonu düzenlenecek yarışlara 25 bin seyirci beklediklerini bildirdi.

Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı bu seriyi Türkiye'ye getirme sözünü tuttuklarını ifade eden Ak, "Her türlü engellemeye ve zorluğa rağmen getirdik. Her şey şu anda mükemmel, bütün sporcuların morali yüksek. Hava güzel. 25 binden fazla seyirci bekliyoruz. Bundan sonra da benzer uluslararası ve yerli organizasyonları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Sofuoğlu: "Bu sabah bile kalktığımda Türkiye'de yarışacağıma inanamadım"


Supersport sınıfında 11. ayak yarışı öncesi ikinci durumda bulunan Mahi Racing Team India Kawasaki pilotu Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de yarışacak olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi. Basın toplantısında Supersport sınıfında lider durumda bulunan İngiliz pilot Sam Lowes ile birlikte katılan Türk sporcu, "Bu sabah kalktığımda bile Türkiye'de yarışacağıma inanamadım. Bundan önceki yarışlarda perşembe günü strese girerdim. İlk kez böyle bir stresim olmadı. Burada olmanın duygusu bile çok güzel. İnşallah hafta sonu güzel geçer" diye konuştu.

Basın toplantısını izleyenlerce uzun süre alkışlanan Sofuoğlu, İstanbul Park'ta yarışmanın kendisi için de bir ilk olacağını belirterek, "Pisti bilmemek çok büyük sorun değil. Bu anlamda kimsenin bana karşı avantajı yok. Tabii ki kendi evinde yarışmanın bir avantaj olması gerekirdi. Ama öyle bir avantajım olmayacak yarın. Bunu sıkıntı olarak görmüyorum. Tek isteğim motosikletimin ayarlarının bu piste uyması" şeklinde konuştu. Yarışlara 25 bin seyircinin beklendiğiyle ilgili bir soru üzerine de Kenan Sofuoğlu, bunun kendisi için hem avantajı hem de dezavantajının olacağını dile getirerek, "Herkes kazanmamı bekleyecek. Rakibim çok güçlü. Şampiyonluğu kaybetmeye çok yakınım. Güzel bir sezon geçti. Sam Lowes belki benden şampiyonluğu alacak ama olmasaydı bu kadar heyecanlı geçmezdi" ifadelerini kullandı.

Supersport sınıfında 185 puanla Kenan Sofuoğlu'nun 54 puan önünde yer alarak lider durumda bulunan Yakhnich Motorsport Yamaha pilotu Lowes ise güçlü bir yarış geçirmek istediğini belirterek, "Hava çok güzel. Burada olmaktan mutluyum. Kuvvetli bir hafta sonu geçirmek istiyorum" dedi. Lowes, Sofuoğlu'nun önünde puan avantajı olduğu ifade edilerek, hangi sıra için yarışacağının sorulması üzerine de "Elimden geleni yapıp, eğleneceğim. Müthiş bir mücadele içine gireceğim" diye konuştu.

Superbike sınıfında 287 puanla lider durumda bulunan Kawasaki Racing Team'in İngiliz pilotu Tom Sykes, ilk kez yarışacağı parkuru dolaştığını belirterek, "Bu parkur çok keyifli görünüyor. Rakiplerimin tecrübesi var ama konsantre olup iyi bir hafta sonu çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!